BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.444,34
HABER /  GÜNCEL

Bu çocuk büyüklere bile örnek olur

Sakarya'da yolda 5 bin TL bulan çocuk, parayı aldığı gibi karakola koştu. Paranın sahibi çocuğa ödül olarak 20 lira verdi.

Abone ol

Sakarya'nın Taraklı ilçesinde, 9 yaşındaki çocuk, yolda bulduğu 5 bin TL'yi polise teslim etti. Düşürdüğü parayı polisten teslim alan esnaf Halil Karadağlı (64), parayı bulan çocuğu 20 TL ile ödüllendirdi.

İlköğretim okulu öğrencisi Muharrem Doğan, Ulucami Mahallesi'nde yolda yürürken 5 bin TL buldu. Doğan, bulduğu parayı polise teslim etti. Bu arada ilçe emniyet amirliğine gelen esnaf Halil Karadağlı, para düşürdüğünü söyleyerek müracaatta bulundu. Düşürdüğü parasının bir çocuk tarafından bulunduğunu öğrenen Karadağlı, büyük sevinç yaşadı. Parayı polisten teslim alan Karadağlı, daha sonra parayı bulan Doğan'a örnek davranışından dolayı teşekkür etti. Adapazarı'nda kuru yemişçilik yaptığını ve Taraklıya ceviz almak için geldiğinde parasını düşürdüğünü söyleyen Karadağlı, "Parayı düşürdüğümü Adapazarı'na dönünce fark ettim. Parayı ilçede düşürmüş olabileceğimden yeniden ilçeye gelerek polise başvurdum. Polis paramın bulunduğunu söyleyince rahat bir nefes aldım. Parayı bularak polise teslim eden çocuk örnek bir davranış göstermiş." dedi.

Parayı bularak sahibine ulaştırılmasını sağlayan Doğan ise, yolda yürürken parayı bulduğunu ve çok şaşırdığını belirterek parayı polise teslim ettiğini kaydetti.