BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.401,55
HABER /  GÜNCEL

"Bu belgelerle seçime gireriz"

Bayraktar "4 hakimin imzaladığı tutanakta 16.50'de listeleri teslim ettiğimiz ortada" diye konuştu.

Abone ol

Belediye Başkan adayı Aydın Pişiren'de, YSK kararının incelendiğinde il seçim kurulunun 16.50 diye tutanakla belirlediği saatin 17.10 olarak tesbit edilerek seçime sokulmadıklarını belirtti. Pişiren; "Bu iki değişik saat olayı YSK kararını kamu vicdanında sorgular niteliktedir"dedi.

Gümüşhane İl Seçim Kurulu 4 huhukçunun imzasıyla AK Parti'nin listelerini merkez seçim kuruluna 16:50 itirabarıyla teslim ettiğini tutanakla belirledi. Yüksek Seçim Kurulu ise belgelerin 17:10'da teslim edildiğine karar vererek AK Parti'yi seçime sokmadı.
İl Seçim Kurulu ile tutanağı ile YSK'nın aldığı kararlar Gümüşhane'de tartışma yarattı. Karar metinlerinin incelenmesi ile ortaya çıkan bu durum YSK kararını tartışmalı hale getirdi. Ak Partililer belge ve tutanaklara göre seçime girmeliyiz düşüncesinde ısrarlı.
AK Parti Gümüşhane Belediye Başkan adayı Aydın Pişiren kararı kabullenmenin mümkün olmayacağını belirterek,"Evraklarımızı zamanında teslim etmemize rağmen böyle bir kararın alınması bizler büyük bir hayal kırıklığına uğrattı. Bu karar Gümüşhane'de demokrasi tartışması başlatmıştır" şeklinde tepkisini gösterdi.

SABRİ VARAN’IN DÜNYASI KARARDI

Gümüşhane'de Ak Parti'nin seçimlere giremeyecek oluşunun yankıları devam ederken şimdi ne olacak sorusuna de cevap aranmaya başlandı. AK Parti Gümüşhane Millekvekili Sabri Varan kriz sonrası YSK'nın verdiği karardan sonra ilk açıklamasını yaparak, "Şok olduk. Ve üzüldük. Bu konuda çok hassastık. Başbakanımız bile en son bu tür hatayı Gümüşhane yapar diye düşünürken biz yaptık. Elbette bu sonuçtan sonra Başbakan'a karşı mahcubiyetimiz var" dedi. AK Parti'nin ne yapacağına ise genel merkezin karar vereceğini belirten Varan, "28 Mart'taki tavrınız ne olacak" sorusunu ise, "Elbette bir tarafa işaret vereceğiz. Ve o adaya oy vereceğiz" dedi.
Seçime iddialı hazırlanan aday Aydın Pişiren ise, "Bu karar kamu vicdanında derin yaralar açtı" dedi.Öte yandan, Gümüşhane'de AK Parti ile ilgili çeşitli senoryalar da üretilmeye başlandı. Buna göre Genel Merkezin kararı ile il ve merkez ilçe yönetimleri fesh edilecek ya da istifaları istenecek. AK Parti bağımsız bir aday çıkartarak onu destekleyecek. 29 Mart sabahı seçimi kazanan adaya transfer teklifi yapılacak. Ya da adaylar arasından birine destek verilecek