BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,85
ALTIN 2.397,63
HABER /  GÜNCEL

Bu bebeği tanıyabildiniz mi?

Van depreminin mucize bebeği Azra, kundaktan çıktı.

Abone ol

Van'da 23 Ekim'de meydana gelen Richter ölçeğine göre, 7.2 büyüklüğündeki depremden 47 saat sonra enkaz altından canlı çıkarılıp Türkiye'ye umut olan Azra bebeğin doktor dedesi Ahmet Karaduman, "2012 Azra bebeğin yıllı olacak" dedi.

Türkiye'yi yasa boğan Van depreminde henüz 14 günlükken babannesi Gülsade ve annesi Semiha Karaduman ile enkaz altından sağ çıkarılan Azra bebek Sivas'taki dede evinde gelişimini sürdürüyor. 2011 yılına damgasını vuran olaylar arasında yer alan mucize bebek Azra, 77 günlük olurken ilk kez kundaktan çıkarılarak elbise giydirildi. 2011'in kendileri için çok talihsiz bir yıl olduğunu belirten çocuk doktoru dedesi Ahmet Karaduman, şöyle dedi:

screen-shot-2011-12-27-at-4.05.28-pm.png

"Azra bebek bugün yaklaşık 2.5 aylık oldu. Sağlığı yerinde, güzel gelişiyor. Şimdi gülümsemeleri, anneyi tanıması ve davranışlarında bizi mutlu edecek değişimler oldu. Maşallah çok iyi gelişiyor. Azra bebek, oğlumuz Sinan'ın bize bıraktığı bir teselli. Prematöre dünyaya gelmesi, depremde enkaz altından saatler sonra çıkarılması, şu an iyi bir halde olması Allah'ın bir mucizesi. Bunun tesadüflerle falan izahı yok. Özellikle enkazın altında aç olarak kalıp büyük sıkıntılara rağmen şimdi bu halde olması tamamen Allah'ın bize bir lütfu. 24 saatimiz Azra bebek ile geçiyor. Annesi, babaannesi, teyzesi, halaları sürekli onun üzerine titriyor. İnşallah hep böyle gider, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olur. Rabbim oğlumuzun hatırası olarak bunu bıraktı. Onunla avunuyoruz. İnşallah hayırlı bir evlat olur, rabbim nasibini kısmetini bol eder. 2011 yılı onun için talihsiz oldu. Ama gelecek yıllar onun yılı olacaktır."

2012 YILINDA AZRA BEBEK İÇİN ÇALIŞACAĞIZ

Dede Karaduman 2012 yılının Azra bebeğe sağlık ve mutluluk getirmesi için çalışacaklarını, yeni yılda sağlıklı huzurlu büyümesi için elimizden geleni aile olarak yapacaklarını bildirirken, "2012 Azra bebek içinde hayırlı bir yıl olur. Maddi ve manevi ne gerekiyorsa Azra için bunları yapacağız. İnşallah hiç bir sorun yaşamadan 2012 yılını geçirir. İnşallah yürüdüğünü, konuşmaya başlayıp, 'Dede, babaanne, anne' dediğini görürüz. Beklentimiz sağlık içinde büyümesi. Çok sıkıntılı dönemler geçirdi. Büyümenin getirdiği özelliklerle çocuk biraz daha davranışlarını geliştiriyor" diye konuştu.

Van'daki ilk depremde Erciş'te oturdukları apartmanın yıkılması sonucu çocuk doktoru Ahmet Karaduman enkazdan hemen çıkmış, Azra bebek, annesi Semiha Karaduman ve babaannesi Gülsade Kadaduman, daha sonra kurtarılmıştı. Aynı dairenin başka odasında bulunan babası Sinan Karaduman ise hayatını kaybetmişti.