BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,52
HABER /  GÜNCEL

Bu acıya yürek dayanmaz

Zonguldak'ta oturan Berna ve Altan Yıldırım çifti 2 günlük bebeklerinin cesedini başında gözyaşı döktü

Abone ol

Zonguldak'ta oturan Berna ve Altan Yıldırım çifti, doğumda beyninin oksijensiz kalması (perinatal asfiksi) sonucu gelişen sepsis (kan zehirlenmesi) ve akut böbrek yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren 2 günlük bebeklerinin cansız bedenini, doğmadan önce hazırladıkları yatağına yatırıp gözyaşı döktü.

screen-shot-2013-07-23-at-3.06.54-pm.png

1 yıl önce, boya ustası 36 yaşındaki Altan Yıldırım ile evlenen 23 yaşındaki Berna Yıldırım, geçen hafta perşembe günü Zonguldak Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nde, normal doğumla 3 kilo 10 gram ağırlığında kız bebek dünyaya getirdi. Çiftin Zeynep adını verdikleri bebekleri, doğum sırasında beyninin oksijensiz kalması nedeniyle Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Uygulama ve Araştırma Hastanesi'ne sevkedildi. Zeynep bebek, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen, oksijensiz kalmasına bağlı gelişen sepsis ve akut böbrek yetmezliği nedeniyle, 20 Temmuz Cumartesi sabahı hayatını kaybetti.

Bebeklerinin ölümünden, doğumu gerçekleştiren doktor S.Ş. ile ebeleri sorumlu tutan Altan Yıldırım, polise şikayette bulundu. Yıldırım'ın ifadesini alan polis, dosyayı Cumhuriyet Savcılığına teslim etti. Savcılığın olayla ilgili inceleme başlattığı belirtildi.

CENAZESİ YATAKTA

Berna ve Altan Yıldırım, bu sabah BEÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesi morgundan aldıkları bebeklerinin cenazesini evlerine getirdi. Genç çift, bebeklerinin cansız bedenini, doğmadan önce hazırladıkları yatağına yatırıp gözyaşı döktü. Berna Yıldırım, "Bir gece tanışsaydım seninle" diyerek ağladı. Altan Yıldırım ise "Ninniler söyleyemedim, uyutamadım dizlerimde" diyerek gözyaşı döktü. Hayallerinin yıkıldığını söyleyen Altan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Böyle olmamalıydı. Hiç aklımıza gelmezdi. Bebeğimizi bu şekilde vermemeliydiler. İlk bebeğimizdi. Hiçbir şeyine doyamadık. Ninnisini söylemedik, yıkayamadık, giydiremedik. Bunda ihmal yok da ne var? Doğumdan 1 saat önce, 'çok iyi' dedikleri bebeğimiz, ne oldu da bu hale geldi? İhmal yoksa, neden bebeğimizi böyle verdiler? Üniversite hastanesindeki bütün doktorlar, 'yazık olmuş bebeğinize' dediler. Şikayetimizi yaptık. Sonuç alana kadar peşinde koşacağım. Yüce mahkemelerin de bunu örtbas etmemesini, hakkımı vermelerini istiyorum."

Zeynep bebeğin cenazesi, öğlen kılınan cenaze namazının ardından gözyaşları arasında toprağa verildi.