BIST 10.046
DOLAR 32,30
EURO 34,64
ALTIN 2.410,45
HABER /  GÜNCEL

Baba oğlunun bacağını nasıl kurtardı?

Bir doktorun oğlu için aldığı kararı içine sindiremeyen babanın dikkati, oğlu hayatı için dönüm noktası oldu.

Abone ol

Konya'nın Beyşehir İlçesi'nde oturan 31 yaşındaki Hüseyin Sandal'ın, geçirdiği trafik kazası sonucu yapılan 7 ameliyat ardından iyileşmeyen bacağı için doktorlar tarafından kesilme kararı alındı.

Sandal'ın babası, 52 yaşındaki Mustafa Sandal da, bacağın fotoğraf ve görüntüsünü çekip başka bir hastanedeki doktora gösterince oğlunun bacağını kesilmekten kurtardı.

Beyşehir İlçesi'ne bağlı Huğlu Beldesi'nde oturan Hüseyin Sandal, motosikletiyle çalıştığı av tüfeği imalathanesine gittiği sırada minibüsle çarpışması sonucu yaralandı. Ambulansla Beyşehir Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Sandal'ın, sağ bacağının diz kapağının altında parçalı kırık ve sinirleri koptuğu tespit edildi. Sandal, bunun üzerine Konya'da bir üniversite hastanesine sevk edildi. Doktorlar, burada 7 ayrı ameliyata aldıkları Hüseyin Sandal'ın bacağının iyileşme göstermemesi üzerine 3 gün önce kangren olmaması için kesme kararı aldı. Bu karar aileye bildirilirken, Hüseyin Sandal da bacağının kesilmesinin yaptığı işi etkilemeyeceğini, bunun kader olduğunu ve hayatının daha önemli olduğunu düşünerek alınan karara razı oldu. Bacağının kesilmesi için evrak imzalaması istenirken baba Mustafa Sandal, oğlunun bacağının kesilmesine karşı geldi.

PANSUMAN SIRASINDA OĞLUNUN FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİ
Pansuman sırasında oğlunun bacağının fotoğraf ve görüntülerini çeken Mustafa Sandal, tavsiye üzerine Özel Medicana Hastanesi Ortopedi Travmatoloji Uzmanı Prof. Dr. Tunç Cevat Öğün'e başvurdu. Oğlunun bacağının fotoğraflarını Prof.Dr. Öğün'e gösteren baba Sandal, doktorun bacağın kesilmesine gerek olmadığını söylemesi üzerine mutluluk yaşadı. Bunun üzerine özel hastaneye sevk edilen Hüseyin Sandal'ın bacağı, gerçekleştirilen ameliyatın ardından kesilmekten kurtuldu.

SIRTINDAN DERİ, DAMAR VE KAS NAKLİ YAPILDI
Başarılı bir ameliyat gerçekleştirildiğini belirten Prof.Dr. Öğün, şunları söyledi: "Burada ilk önce bir temizlik ameliyatı gerçekleştirdik. Bu ameliyatın neticesinde sonraki yapılacak ameliyatlarımızı planladık. Daha sonra ameliyata alarak hastamıza sırtından kas, damar ve deri naklini yaptık. Damarları ile birlikte onu bacağa yerleştirdik. Ameliyatımız gayet başarılı geçti. Dün ve bugün pansumanlarını yaptık. Naklettiğimiz doku sağlıklı görünüyor. Herhangi bir problemimiz yok. Pansumanlarımıza devam ediyoruz. 10 günlük riskli sürecimiz var. Bu 10 günü atlattıktan sonra inşallah bacağımızın sağlıklı bir şekilde iyileşecek."

OĞLUNUN BACAĞINI KESİLMEKTEN KURTARDI
Baba Mustafa Sandal, oğlunun bacağının kesilecek olmasını kabullenemediğini, görüştüğü arkadaşlarından birisinin Prof.Dr. Tunç Cevat Öğün'ü tavsiye ettiğini söyledi. Sandal, Pansuman yapılırken, oğlumun bacağının fotoğrafını çekmiştim. Tunç beyin yanına giderek gösterdim. O da bu ayağı kurtarabileceğini belirtti. Hocanın bu söylediği ile dünyalar benim oldu. Başarılı bir ameliyat gerçekleştirildi ve oğlumun iyileşeceği günü bekliyoruz dedi.