BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Trabzon çöküş döneminde

Konyaspor Trabzonspor arasında oynan ve ilk yarısı kıran kırana geçen maçın ikinci yarısı akıl almaz pozisyonlara sahne oldu. Fakat karşılaşmada gol sesi çıkmadı.

Abone ol
Trabzonspor ile Konyaspor arasındaki karşılaşmanın başlamasına az bir süre kala taraftarlar sahadaki yerini alarak takımı lehine sürekli tezahurat yapıyor. Takımlar şu anda içerde son hazırlıklarını yapıyor. Şenol Güneş bu maçın önemini oyuncularına bir kez daha anlattı. Saha içinde yapılması gereken hareketlerini anlatıyor.

Her iki takım sahaya çıktı. Hakemler de sahaya çıktı İstiklal Marşı okunuyor. Ve karşılaşma başladı.

Yattara topu alıd önündeki Gökdeniz'e topu attı ancak Konyaspor adına Levent araya gridi ve topu uzaklaştırdı. Zafer Biryol Mürah Hacıoğlu'na topu atarken, sol kanatta bulunan Trabzonlu oyuncu topu kontrol etti.

Konyaspor adına gelişen önemli bir atak Trabzospor'un kalesici kesti ve takımını yeniden atağa kaldırdı. Emra topu aldı Gökdeniz'e attı Gökdeniz topu Fatih'e attı ancak Erhan Albayrak araya girdi ve topu aldı.

İlk tehlikeli atak Yattara'nın yaptığı orta ile geldi. Sağ kanattan Gökdeniz'den topu alan Yattara ceza çizgisine kadar indi ve topu cezasahası içindeki Fatih Tekke'ye attı fatih dokundu topa ancak kaleci bir hamlede topu aldı.

Konyaspor net gol pozisyonu yakaladı. Kale atışı ile başlayan topu Konyaspor oyuncuları ilerdeki Zafer Biryol'a kadar attı. Zafer cezasahasına girdi ve topu havalandırdı ancak top üst dikekte kaldı.

Bu tehlileki atağın ardından Trabozspor bir kez daha ceza yayına kadar girdi ve topu havalandırdı ancak top az farkla auta çıktı.

Maçta 10. dakika her iki takım oyuncuları bir o kadele bir bu kalede gol bulmak için var güçleriyle mücadele ediyorlar. Trabzonspor net iki gol pozisyonu buldu. Ancak bu pozisyonlar golle sonuçlanmadı.


Trabzonspor yüzde yüz bir gol pozisyonu daha yakaladı ancak kaleci Özden buna izin vermedi. Ani gelişen Trabzonspor atağında Yattara sağ kanattan topu bir kez daha otaladı. Fatih Tekke cezasahası içinde topu önüne aldı ve gelişine vurdu ancak kaleci Özden topu bir hamlede aldı.

Trabzonspor ile Konyaspor arasındaki karşılaşma adeta fırtına gibi başladı.
Her iki takım oyunu açık oynuyor. Top bir o kalede bir bu kalede her iki takım her an golü bulabilir. Trabzonspor özellikle Yattara'nın attığı paslarla her an golü bulabilir.

Konyaspor adına Zafer ilerde sürekli arkadaşlarından pas alıp gol pozisyonuna giriyor. Özellikle Erhan Albayrak ile Batista'nın milimetrelik pasları her an golü getirebilir.

El saka topu aldı ve sol kanattaki Yasin'e kadar topu attı. Zafer Biryol topu aldı. Erdinç'le birlikte topa kaltılar ancak maçın hakemi faul düdüğünü çaldı.

Trabzonspor gümbür gümbür geliyor. Yattara, Gözdeniz ve Fatih Tekke adeta rakibine nefes aldırmıyor. Karşılaşmanın 24. dakikasında Yattara topu aldı ve Gökdeniz'e verdi Gökdeniz rakiplerini bir bir çalımladı ve ilerye hamle yapan Fatih Tekke'ye topu attı. Fatih Tekke kaleci ile karşı karşıla kaldı ve topa vurdu top az farkla auta çıktı.

Konyaspor atağa çıkmaya hazırlanırken sürekli hatalar yapıyor. Son olarak Yasin topu ayağında tutamayarak topu taca çıkardı.

Trabzonspor serbest vuruş kullanıyor. Topun gerisinde Yattara. Gineli yıldızı topu vuruyor fakat top üstten avuta çıkıyor.

Konyaspor serbest atış kullanıyor. Bir orta, topa Erhan Albayark arka direkte kafa vuruyor. Son anda Jefferson direk dibinde topu çelmeyi başarıyor.

Yattara sağ kanattan hızlı çıkıyor. Yattara topu sağ kanada taşıdı. Emrah topu götürmeye çalıştı ama Murat rakibine faul yapınca Trabzonspor frikik kullanıyor. Topun gerisinde Szymkoviak. Bu oyuncunun ortası taca dönüşüyor.

Konyaspor'da bir ara pası Zafer Biryol kaleciyle karşı karşıya. Zafer Biryol'un vuruşu kaleci Jefferson çıkarıyor. Aykut Kocaman kenarda saç baş yoluyor.

Konyaspor'da Zafer Biryol sağdan tehlikeli geliyor. Zafer'in sert ortasına Konyaspor'lu oyuncu yetişemiyor.

Konyaspor sağ kanattan bindiriyor. Batista'ya atılan uzun topu almak isteye bu oyuncu kendini yerde buldu ve hakem faulü verdi.

Konyaspor'un kullandığı frikiğe Tayfun vuruyor fakat Zafer Biryol önündeki topa dokunamayınca Konyaspor bir golden oluyor.

İlk yarıda normal sürenin bitmesine 1 dakika kaldı.

Ve hakem düdüğünü çalıyor. İlk yarı 0-0 berabere bitiyor.

İkinci yarı başlamak üzere takımlar yavaş yavaş saha geliyor.

Ve hakem düdüğünü çalıyor. İkinci yarıya Trabzonspor başlıyor.

Trabzonspor köşe vuruşu kullanıyor. Topun gerisinde Yattara. Dakikalar 47'yi gösteriyor. Yattara'nın kullandığı köşe atışını kaleci yumrukluyor.

Trabzonspor ikinci yarıya durgun başladı.

Konyaspor Murat Hacı oğlu'yla geliyor. Murat'ın ortası Zafer Biryol'un önünden geçti fakat Zafer Biryol dokunamadı.

Bir top daha çeviriyor Konyaspor. Bir pas tekrar Konyaspor'lu Zafer'in önünde kalıyor. Zafer'in şutunu son anda Jefferson son anda çıkayor.

Konyaspor serbest atış kullanıyor. Bir orta topa Zafer Biryol kafasını koydu fakat top avuta çıktı.

Konyaspor ikinci yarıya adeta süper başladı. Sağlı sollu ataklarla Trabzonspor kalesini yokluyor. Bu kez Batista topu önüne aldı ve hemen kaleye vurdu. Fakat top kalecinin kucaklarında kaldı.

Trabzonspor Yattara'yla geliyor. Topu bir anda bomboş pozisyondaki Fatih'e çıkardı. Fatih'in plasesi top avuta çıktı.

Konyaspor köşe vuruşu kullanıyor. Topun gerisinde Murat. Yapılan ortayı Jefferson çift yumrukla çıkarıyor.

Batista rakiplerini teker teker geçiyor. Takım arkadaşına pasını çıkarıyor fakat bu top gol olarak değer kazanmıyor.

Trabzonspor'da Yattara ile Erhan Albayrak sarı kat gördüler. Oyun durdu iki takım futbolcuları gergin anlar yaşıyor.

Maçın 73. dakikası Yattara oyundan çıktı, yerine Tomas Jun girdi. Yattara'nın oyundan çıkmasıyla birlikte Jun gol pozisyonu yakaladı. Topu kale yerine Fatih Tekke'ye atınca Fatih topa dokunamadı ve bu gol fırsatı da kaçmış oldu.

Maçta 75. Dakika Gökdediz sağ kanattan aldığı topu cezasahasına orta olarak gönderdi Tomas Jun kafaya kalktı ancak Zafer ondan önce topu hamle yaptı ve topu kendi yarı alanından çıkardı.

Bu pozisyondan sonra Konyaspor adına Zafer Demir sakatlandı oyun durdu ve tadavisinin yapılması için sedye ile dışarı alındı. Konyaspor bu kez Trabzonspor yarı alanına kadar geldi. Yapılan verkaçlarla top cazalanı içine ortalandı ancak Erdinç kafa ile topu uzaklaştırdı. Lee Youn topu aldı ilerdeki arkadaşlarına attı. Fatih Tekke hamle yaptı ancak dafans oyuncuları araya girdi ve topu uzaklaştırdı.

Trabzonspor ilk yarıda oynadığı oyunu ikinci yarının ortalarına doğru sergileyemiyor. Maçta artık son dakikalar eşitlik henüz bozulmadı.

Maçta son 9 dakikaya girilirken Konyaspor'da oyundan Zafer Demir çıkıyor yerine Erman Ergin giriyor.

Konyaspor sağlı sollu paslarla geliyor. Topla son olarak buluşan Yasin ortasını açıyor. Ceza sahası içinde boş durumda bulunan Zafer topu kaleciye nişanlayınca Konyaspor bir golden oluyor.

Karşılaşmada 85. dakikaya girilirken her iki teknik adamda oyununu galibiyet üzerine kuruyor. Ama bir türlü gol sesi çıkmıyor.

Eray topu önüne aldı ve ortasını yaptı. Yapılan ortayı Murat Hacıoğlu önüne almak isterken topu kaleciye kaptırınca Konyaspor bu ataktan eli boş döndü.

Trabzonspor'da oyuncu değişikliği yapılıyor. Oyundan Hüseyin Cimşir çıkarken yerine Hasan Üçüncü giriyor.

Tomas Jun ara pasında topu Celalettin'e atıyor. Celalettin topu biraz sürüyor ve Gökdeniz'e pasını atıyor. Gökdeniz'in şutu üstten avuta çıkıyor.

Trabzonspor'da Hasan Üçüncü maça girer girmez rakibine sert girince sarı kart görüyor.

Karşılaşmada son +3 dakikaya giriyoruz. Maçta şu ana kadar takımlardan gol sesi çıkmadı.

Maçta artık son dakikaya giriliyor takımlar hiç bir varlık gösteremiyor.

Ve Cüneyit Çakır son düdüğünü çalıyor. Maç başladığı gibi 0-0 bitti.

Kaynak: