BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Teşhirci doktor AK Partili çıktı

AK Parti İzmir İl Başkan Yardımcısı olduğu ortaya çıkan ve hastanesinin reklamı için yedi ölü ceninle poz veren Dr. Özer Gürbüz hakkında soruşturma başlatıldı.

Abone ol

CENTRAL Hospital’ın Halkla İlişkiler Müdürü Nalan Halaç ceninlerin görüntülenmesini basının istediğini ileri sürdü. Halaç şöyle dedi:

‘Basının olaya girmesiyle yedizler topluma mal edildi. Basına nazikçe yedizlerle ilgili başından bu yana açıklama yapıldı. Yedizleri de kaybettikten sonra düzenlenen basın toplantısının ardından basının talebiyle ceninler gösterildi.

Özer Bey de basın toplantısının sonunda, ceninlerin görüntülenmesine arşiv amaçlı olarak kullanılmak üzere izin verdi. Ceninler özel bir odadaydı. Hatta o odanın anahtarını ben Özer Bey’e verdim. Ceninler ortaya sergilenmedi.’

Ceninlerin Central Hospital yazının üzerinde bulunduğu örtüyle gösterilmesiyle ilgili de Halaç, ‘Biz onu kendi arşivimiz için hazırladık. Bizim hatamızdı, belki de benim hatamdı’ diye konuştu.

Bakanlıktan soruşturma

SAĞLIK Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı, yedizlerin hayatını kaybetmesi ve İzmir’de bulunan özel hastanenin bebeklerin görüntülerini yansıtma şekliyle ilgili inceleme ve soruşturma başlattı. Bakanlık’tan yapılan açıklamada, soruşturma sonuçlarına göre gerekli işlemlerin yapılacağı ve sonuçlarla ilgili kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi. Açıklamada, bebeklerin görüntülerinin yayınlanmasıyla ilgili Radyo Televizyon Üst Kurulu’na başvuru yapılacağı da bildirildi.

AKP’de görevli

SAHİBİ olduğu hastanenin reklamını yapmak için annelerinin karnında ölen 7 ceninle basına poz veren Dr. Özer Gürbüz, AKP’nin İzmir İl Başkan Yardımcısı. İl Örgütü’nde ‘Sosyal İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcısı’ görevinde bulunan Dr. Gürbüz, AKP’nin web sitesindeki özgeçmişinde Central Hospital’ın sahibi olarak görülüyor. 1959 Manisa doğumlu Gürbüz, İzmir Sağlık Kuruluşları Derneği, İzmir Tıp Odası Derneği’nin de üyesi.

Kaynak:

IRC