BIST 10.209
DOLAR 32,41
EURO 34,81
ALTIN 2.399,82
HABER /  DÜNYA

Brown: Acil ateşkes istiyoruz

İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Erdoğan ve Gül'le görüştü. Brown, İsrail'den ateşkes istedi.

Abone ol İngiltere Başbakanı Gordon Brown, Türk meslektaşı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile görüştü. Brown, acil bir ateşkes için ümitli olduğunu söyledi.

BBC'ye konuşan Brown, Gazze'deki durumu, "Ortadoğu'nun en karanlık günleri" olarak nitelendirdi. Brown, Hamas ile İsrail arasında imzalanması umut edilen ateşkes anlaşmasının Hamas'ın roket saldırısına son vermesi, silah kaçakçılığının son bulması ve İsrail'in Gazze'den çekilmesini içermesi gerektiğinin altını çizdi.

Konuşmasının başında ve sonunda son durumla ilgili Başbakan Erdoğan ile görüş alış verişinde bulunduğunu ve ortaya konulan önerileri değerlendirdiklerini anlatan Gordon Brown, uluslararası anlaşmalar olmadan sağlıklı bir çözüm bulunamayacağını anlattı.

Brown ayrıca Türkiye'nin önerdiği ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy tarafından da desteklenen, Gazze sınırının kontrolünün Filistinlilere verilmesi ve silah kaçakçılığını önlemek için bölgeye uluslararası gözlemci yerleştirilmesi fikrini de desteklediğini açıkladı.