BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Brezilyalı seri katil '39 kişiyi öldürdü'

Brezilya polisi 39 kişiyi öldürmekle suçlanan Thiago Henrique Gomes da Rocha'nın tüm suçları itiraf ettiğini açıkladı. 26 yaşındaki güvenlik görevlisi Rocha'nın özellikle sokakta yaşayan evsizleri hedef aldığı belirtildi.

Abone ol

Brezilya polisi 39 kişiyi öldürmekle suçlanan Thiago Henrique Gomes da Rocha'nın tüm suçları itiraf ettiğini açıkladı.

26 yaşındaki güvenlik görevlisi Rocha'nın özellikle sokakta yaşayan evsizleri hedef aldığı ve kurbanlarının arasında kadınlarla homoseksüellerin daha fazla sayıda olduğu belirtildi.

Gece saatlerinde sokaklarda dolaşıp 'gözüne kestirdiği' kurbanlarına yüzünü maskeyle gizleyip saldırdığı ifade edilen Rocha'nın, Brezilya'nın büyü şehirlerinden Goiania'da yakalandığı ifade edildi.

Rocha'nın kurbanlarını öldürmeden önce paralarını ve üzerlerindeki değerli şeyleri istediği, ancak cinayeti işledikten sonra parayı ya da diğer kıymetli eşyaları almadan olay yerini terk ettiği de polis tarafından duyuruldu.

Seri cinayetleri soruşturan polis ekibinden bir dedektif, Brezilya televizyonlarına konuşurken "Sorgularda kurbanlarının ismini bile söylemiyordu. Sadece 1'den 39'a kadar sıralıyordu" dedi.

39 kişiyi öldürdüğünü itiraf eden Rocha'nın evinde birçok kesici alet ele geçirildi.

Rocha'nın olayları anlatırkenki soğuk kanlı tavrı karşısında 'dehşete kapıldıklarını' söyleyen dedektif, kurbanların tamamen rastlantı sonucu karşısına çıkan kişiler olduğunu da ifade etti.

Rocha'nın sorgu sırasında cinayetleri işleme sebebini "İçimdeki tarif edilemez öfkeyi ancak birilerini öldürdüğümde yatıştırabiliyorum" dediği belirtildi.

Polis Rocha'nın evini aradığındaysa büyük annesinden çaldığı birçok kıymetli eşya, çalıntı araba plakaları ve çok sayıda bıçak ele geçirdiğini açıkladı.

Rocha, cinayetlerin yanı sıra 90'ın üzerinde dükkan soygununun da zanlısı durumunda.