BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,75
ALTIN 2.497,22
HABER /  DÜNYA

Brezilya'daki okul katliamının görüntüleri ortaya çıktı

BREZİLYA'nın Sao Paulo kentinde Raul Brasil devlet okuluna gerçekleştirilen silahlı saldırı anına ait görüntüler ortaya çıktı.

Abone ol

Brezilya Askeri Polisinden yapılan açıklamada, Sao Paulo'nun Suzano bölgesinde bulunan Raul Brasil okuluna giren iki gencin, katliamı gerçekleştirdiğini doğruladı. Saldırıda ölü sayısı 10'a yükseldi. Saldırı anının görüntülerinin ortaya çıkmasıyla olayın dehşeti bir kez daha görülmüş oldu.

"İki gençte intihar etti" iddiası

Askeri polis ayrıca, iki saldırganın üzerinde birkaç silahın yanı sıra, sırt çantalarında patlayıcı, pala, yay ve ok bulunduğunu kaydetti. Brezilya medyası, saldıran iki gencin de intihar ettiğini iddia etti. Olay yerine altı kurtarma birimi, üç ambulans birimi ve iki helikopter gönderildi.

Ateşli silah bulundurulması kolaylaştırılmıştı

Ocak ayının sonunda, Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro, seçim kampanyasının en önemli vaatlerinden birini yerine getirmiş, ateşli silah bulundurmayı kolaylaştırmıştı.

Görüntüler ortaya çıktı

Brezilya polisi, saldırıyı iki eski öğrencinin yaptığını açıklamış, iki öğrencinin de saldırıdan sonra intihar ettiğini duyurmuştu. Saldırı anının görüntülerinin ortaya çıkmasıyla olayın dehşeti bir kez daha görülmüş oldu.