BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

Bozdağ İsmet İnönü ile vurdu

Demokratik açılım Meclis'te kavga çıkardı. Muhalefetin 10 Kasım eleştirisine Bekir Bozdağ öyle bir cevap verdi ki..

Abone ol

Muhalefet 10 Kasım'da açılımının Meclis'te görüşülmesini eleştirdi. AK Partili Bekir Bozdağ, muhalefete Atatürk'ün ölümünden 1 gün sonra İsmet İnönü'nün Cumhurbaşkanı seçilmesini örnek verdi.

CHP'nin verdiği önerge aleyhinde konuşan AK Partili Bekir Bozdağ kürsüde şunları söyledi:

"10 Kasım 1938. Mustafa Kemal'in rahmeti rahmana kavuştuğu gün. 11 Kasım'da Atatürk'ün daha naaşı ortada iken İsmet İnönü ikinci cumhhurbaşkanı seçiliyor. O gün kimseler şunu dememiş. Kardeşim ulu önderimiz bugün vefat etti. Cenazesi ortada biz kalkmışız cumhurbaşkanı seçimi ile uğraşıyoruz demedi.

Neden Cumhurbaşkanlığı önemli bir makamdı. Bunun arkasından şifre çözdüm diye konuşmadı. Ben bunun altında şu manayı aramadım buldum diye konuşmadı. Yapılanın doğru olduğuna inandı.

92'den bu yana Meclis'te 10 Kasım günü TBMM çalışmış. Grubu olan partilerin kimileri grubunu yapmış... Ama kimse o bugün Atatürk'ün sağlık sorunlarını ileri sürmemişti. Bundan daha önemli konu mu var? Terör 25 yıldır devam ediyor bu ülkede. Kanın durmasını konuşursanız Atatürk rahatsız olur yurtta sulha dünyada sulh derseniz Atatürk rahatsız olur.

Aksine bunları yapmazsak rahatsız olur. Konuşmak istemeyenler kırk dereden kırk bahane getiriyor. Şifre çözücülük yapmak doğru değildir. AK Parti Anayasa Mahkemesi laiklik karşıtı eylemlerin odağı karanını vermiş olsa da bize göre hukuka aykırıdır. Bu ülkede 8 tane etkin pişmanlık yasası çıkarılmış. Bunların altında sizin de imzanız var. Dağdan gelsinler diye işte yasalar burada."