BIST 9.059
DOLAR 32,38
EURO 34,97
ALTIN 2.325,12
HABER /  GÜNCEL

Böyle sahur ekibi görülmedi

Kayseri’de Serçeönü Mahallesi muhtarı tarafından kurulan orkestrada bina görevlileri sahurda vatandaşları uyandırmak için davul, zurna, dümb...

Abone ol

Kayseri’de Serçeönü Mahallesi muhtarı tarafından kurulan orkestrada bina görevlileri sahurda vatandaşları uyandırmak için davul, zurna, dümbelek, ney ve cümbüş çalıyor.
15 yıldan bu yana Serçeönü Mahallesi muhtarı Mehmet Okandan tarafından geleneksel hale getirilen Ramazan orkestrasında bina görevlileri sahurda vatandaşları uyandırmak için davul, zurna, dümbelek, ney ve cümbüş çalıyor. Ayrıca diğer iki görevliden biri Türk bayrağı taşırken diğeri de, ‘Serçeönü Mahallesi Muhtarlığı Sahur Ekibi’ pankartını taşıyor. Orkestra ekibi adına açıklama yapan Mustafa Sarıkaya, “Bu mahallede 15 yıldır Ramazan orkestrası devam ediyor. Vatandaşları memnun etmeye çalışıyoruz. Normalde apartman görevlisiyiz. Bizi herkeste tanıyor. Orkestramızda davul, zurna, bayrak, cümbüş, dümbelek var. Böylece devam ediyoruz. Çalgımız Ramazan ayı boyunca devam edecek. Vatandaşlar böyle bir orkestradan memnun. Hiçbir yerde de böyle bir şey yoktur. Ekibimiz 9 kişiden oluşuyor. Çalmaya da devam ediyoruz. Bu işten mahalleli de memnun” diye konuştu.
(İHA)