BIST 10.209
DOLAR 32,43
EURO 34,83
ALTIN 2.398,77
HABER /  GÜNCEL

Böyle Dersim yazısı görülmedi

Zehir zemberek yazılarıyla bilinen Türk Solu dergisi, Dersim'de yaşananlar için 'oh olsun' diye yazdı

Abone ol

Daha önceki ırkçı ve faşizan kapaklarıyla dikkatleri üzerine çeken 'Türk Solu' dergisi bu haftaki kapağında Dersim tartışmalarına yer verdi. Derginin kapağında "Devlet Dersimlilerden değil Dersimliler devletten özür dilesin" başlığı yer aldı.

Derginin başyazısında 'Devletin tüm bu ayaklanmalardan edindiği ders, ayaklanan vatan hainlerinin, tüm soyu sopuyla yok edilmesi gerektiği, geriye "dedem dedem" diyecek tek bir hain dölünün bile sağ bırakılmaması gerektiğidir.' cümlelerine yer verildi.

ÖZÜR DİLESİNLER

Hainlikle suçlanan Dersimlilerin neden özür dilemesi gerektiği sıralandı:

"Bu hainlik ve alçaklık için Dersimliler dedeleri adına özür dilesinler! Dersimlilerin dedeleri, devletin askerini ve polisini öldürmüş, katletmişlerdir. Öldürdükleri askerlerimiz ve polislerimiz için devletten özür dilesinler. Aynı zamanda öldürdükleri asker ve polislerimizin torunlarından da özür dilemeliler."

AYAKLANMAK ÖYLE BEDAVA DEĞİL

İnanılmaz yazıda suçlamalar bununla sınırlı değildi elbette. Çatışma sırasında zarar gören kamu malları için Dersimliler tazmimat ödemeye çağrılıyor:

"Dersimlilerin dedeleri, devletin köprüsünü, okulunu, tesislerini yakmış, yıkmış, harap etmişlerdir. Kamu malına verdikleri bu zararlar için devletten özür dilesinler. Madem ki dedelerinin mirasçıları olduklarını iddia ediyorlar, o zaman devlet malına verilen zararın bedelini, gelsinler şimdi dedeleri adına devletimize ödesinler. Evet, tazminat istiyoruz bu torunlardan, ayaklanmak öyle bedava değil, madem ki dedeleriniz verdi zararı, hadi o zaman ödeyin tazminatı."

DEDELERİNİN YANINA GİDECEKLER

"Bunların tümünü yok edemediğimiz için" diyerek şehit askerlerden özür dileyen dergideki yazı, korkunç bir tehditle sona eriyor:

"Hain ve isyancı dedelerinin izinden gidenler, o hainlerin, alçakların devamcısı olan içimizdeki Dersimliler eğer dördüncü Dersim isyanını başlattıklarını düşünüyor ve kendilerine güveniyorlarsa, hiç üzülmesinler onlar da dedelerinin yanına gidecekler demektir!

Bizler de Dersim'i bastıran Atatürk'ün, Sabiha Gökçen'in torunlarıyız, onların izinden gidiyoruz...

Ama tek bir farkla:

Bizden Atatürk kadar yumuşak tavır beklemeyin..."