BIST 10.337
DOLAR 32,27
EURO 34,72
ALTIN 2.401,58
HABER /  EKONOMİ

Boschun yeni çamaşır makinesi

Bosch Logixx 8 otomatik çamaşır makinesi reklam filmi yayınlanmaya başlandı. Kadınların yükü hafifleyecek.

Abone ol

Dünyanın yükünü hafifleten Bosch Logixx 8 çamaşır makinesinin kadınların hayatı ve Bosch ürünlerinden ilham alınarak hazırlanan reklam filmi için Türkiye İstatistik Enstitüsü tarafından yapılan araştırmadan da yararlanıldı. Araştırmaya göre; Türk kadınlarının %38’i mutsuz, %60’ı geleceğe umutla bakmıyor,

%90’ı eşlerinin mutluluk kaynağı olmadığını düşünüyor. İşte tam da bu noktada Bosch, hayatı kolaylaştıran teknolojileriyle kadınların imdadına koşuyor.

Bosch’un 2007 yılında ürün imajına yönelik ilk kreatif çalışması olan Bosch Logixx 8 otomatik çamaşır makinesi reklam filmi yayınlanmaya başlandı. Filmde, sahip olduğu yük sensörü ile içine konan çamaşırı tartarak, kullanılması gereken deterjan miktarını öneren ve böylece daha az su ve enerji harcayan Logixx 8’in eşsiz özellikleri, klasik reklam tekniklerinin dışına çıkılarak anlatılıyor. Bir karı-kocanın diyaloğuna dayanan ve tek planla çekilen reklam filminin konsepti ise Altıncı Duyu reklam ajansı tarafından oluşturuldu.

Reklam konseptinin oluşum aşamasında, Türkiye İstatistik Enstitüsü tarafından beyaz eşya sektörünün temel hedef kitlesi olan kadınlarla yapılan bir araştırmadan yola çıkılıyor. Türk kadınını inceleyen araştırmanın sonuçları ise oldukça çarpıcı. Araştırmaya göre Türk kadınının;
• %38’i mutlu değil
• %60’ı geleceğe umutla bakmıyor
• %90’ı eşlerinin mutluluk kaynağı olmadığını düşünüyor
• Kadınların zihninde yatan temel iç görü, kimsenin yaşamlarına hak ettikleri kadar özen göstermediği, değer vermediği

Kadınların eşlerinden görmek istedikleri ilgiye gönderme yaptık
Reklam filmi için geliştirilen konseptle ilgili açıklamada bulunan Altıncı Duyu Reklam Ajansı şunları söylüyor: “Avrupa’nın en büyük ve dünyanın 3. büyük beyaz eşya üreticisi olan Bosch, tam 100 yıldır yaşamın kendisinden ilham alarak geliştirdiği ‘yaşam için teknoloji’leriyle kadınların hayatlarını kolaylaştıracak en küçük ayrıntıları düşünüyor ve özenli çözümler sunuyor. Dolayısıyla bu kampanya sonucunda kadınların Bosch için ‘Hiç kimse yaşamıma bu kadar özen göstermemişti’ şeklinde düşünmelerini hedefledik. Bosch’un kadınların hayatına ne kadar değer verdiğini eşlerinin hareketi üzerinden anlattık.”

Yük sensörü teknolojisi insanlığa verilen değerin bir yansıması
Reklam filminde, bu duygusal faydanın yanı sıra ürün vaadinin rasyonel desteği olarak Bosch Logixx 8’in özenli özelliklerinden biri olan yük sensörü teknolojisi ele alınıyor. Bu teknoloji sayesinde Logixx 8 çamaşırı tartarak miktara göre yeterince deterjan, enerji ve su harcanmasını sağlıyor. Bosch Ev Aletleri Pazarlama Müdürü Neylan Süer Cansın konu ile ilgili şunları dile getiriyor: “Yenilikçi ürünümüz için çektiğimiz reklam filmimizin yenilikçi bir konseptte olması bizim için çok önemliydi. Bosch Logixx 8’in sahip olduğu özellikler ve yük sensörü teknolojisi, son günlerde gündemimizde önemli bir yer tutan ve kaynaklarımızı etkin olarak kullanmamamız nedeniyle ortaya çıkan küresel ısınma konusunda tedbir alma fırsatı yaratıyor. Aynı zamanda bu teknoloji, Bosch’un insanlığa verdiği değerin ve insanlığın geleceğine gösterdiği özenin de bir yansıması.”

Tek plan için tam 55 kez motor
Konusu, çekim tekniği ve müziği ile dikkat çeken Bosch’un yeni Logixx 8 Sensitive Çamaşır makinesinin reklam filmi 60 saniye. 60 saniyelik filmin tek plan halinde çekilmesi önerisi ise filmin yönetmeni Kıvanç Baruönü’den geliyor. Zamanlamanın ve oyunun tam oturduğu plan için tam 55 kez çekim yapıldı. Reklam filminin müziğini İlhan Şeşen besteledi ve düzenlemesini de Attila Özdemiroğlu yaptı. Filmin paralelinde yayınlanacak radyo spotu ise 2007 yılında çevre konusundaki projelerine ağırlık veren Bosch’un kurumsal yaklaşımını yansıtıyor. Radyo spotunda, çevre konusuna dikkat çekmek amacıyla belgesel bir yaklaşım tarzı benimsenmiş.

Bosch Logixx 8 Reklam Filminin Künyesi
Reklam Ajansı : Altıncı Duyu Reklam Film ve Komünikasyon Tic. A.Ş
Reklamveren : Bosch Ev Aletleri
Ürün : Bosch Logixx 8 Sensitive Çamaşır Makinesi
Yönetmen : Kıvanç Baruönü
Yapım Şirketi : KALA Film
Müzik : İlhan Şeşen