BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Boşanma normal bir durum değil!

Rol modellerin sık boaşanmaları boşanmayı normalleştiriyor

Abone ol

Psikiyatrist Dr. R. Sabri Yurdakul, toplumda rol modellerin sık sık boşanlamalarının, 'boşanmayı' normalleştirdiğini söyledi.


Son günlerde özellikle toplumda rol model olmuş kişiler arasında da artış gösteren boşanmalara son olarak Ebru Şallı-Harun Tan çifti de eklendi.


Psikiyatrist Dr. R.Sabri Yurdakul, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, toplum arasında rol model olan ünlülerin boşanmasının toplumda boşanmayı normalleştirdiğini ifade ederek, “Öyle ki insanlar model olarak aldıkları insanlar güzel beraberlikler sürdürüyorsa bunu kendi yaşantılarında sürdürmeye çalışmaktadır.

Ancak onlar çok çabuk partner değiştiriyor, evliliği sürdüremiyor ve birbirlerini aldatıyorlarsa onları örnek alan toplum bireyleri özellikle gençler aynı şekilde evlilik kurumunu çabuk tüketmekte ve anlaşamadıkları zaman hemen boşanma yoluna gitmektedir” dedi.


Bu yüzden toplumda bir yere gelmiş daha doğrusu topluma mal olmuş kişilerin gençlere iyi bir rol model olmaları gerektiğini belirten Yurdakul, “Bunun sorumluluğu büyüktür ve gençlik çağının kimliğini ve kişiliğini bulma dönemi olduğu düşünülürse yaşamlarını daha dikkatli sürdürmeleri ve toplum modelinin dışına çıkmamaya çalışmaları gerekir” diye konuştu.