BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,95
ALTIN 2.424,28
HABER /  EKONOMİ

Borsa İstanbul işlem görmekten men etti

Borsa İstanbul Yönetimi, 7 şirketin paylarının sürekli olarak işlem görmekten men edilmesine, 6 şirketin ise borsa kotundan çıkarılabileceği konusunda uyarılmasına karar verdi.

Abone ol

Borsa İstanbul tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yayımlanan duyurulara göre Hitit Holding, CLK Holding, Ar Tarım Organik Gıda, Favori Dinlenme Yerleri, Mango Gıda, Ericom Telekomünikasyon ve Latek Lojistik'in payları sürekli olarak işlem görmekten men edildi. Transtürk Holding, Mert Gıda Giyim Sanayi, Gediz İplik, Genpower Holding, Feniş Alüminyum ve Atlantis Yatırım Holding ise uyarıldı.

Borsa İstanbul Yönetimi, daha önce çeşitli yükümlülükleri yerine getirmemeleri nedeniyle işlem görmekten geçici olarak men ettiği 7 şirketin paylarının 30 Kasım itibarıyla sürekli olarak işlem görmekten men edilmesine karar verdi. Açıklamada, şirketlerin yükümlülüklerini yerine getirmesi durumunda Borsa Yönetim Kurulu tarafından değerlendirilerek tekrar ilgili pazarda işleme açılabileceği de ifade edildi.

Borsa İstanbul Yönetimi, halen faaliyetleri durmuş olan 6 şirketin ise 30 Kasım 2016 tarihine kadar faal hale gelmemesi halinde borsa kotundan çıkarılabilecekleri yönünde uyarıldığını kaydetti.