BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bornova'nın Kara Noktası'na düzenleme

Kazaların yaşandığı, Bornova'nın merkezini Atatürk Mahallesi ve Evka-4'e bağlayan ana arter olan 467 sokaktaki yol, kamulaştırma yapılarak genişletilecek.

Abone ol

Bornova'nın 'kara noktası' olarak adlandırılan ve sık sık kazaların yaşandığı yoldaki 12 yapı kamulaştırılarak yıkılacak.

Böylece her gün binlerce aracın kullandığı bu yol daha güvenli hale gelecek. Kamulaştırmaların başlaması için gerekli karar Bornova Belediyesi Meclis toplantısında alındı.

Kızılay Mahallesi'nde yoğun trafiğin yaşandığı ana arterlerden biri olan 467 sokakta yol genişletme çalışmasına başlayacaklarını açıklayan Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, "Sürekli ölümlü kazaların yaşandığı bu caddedeki sorunun çözümlenmesi için çalışmalara başladık. Bu yol ile bölgedeki tüm yurttaşlarımızın can ve mal kaybı en aza inecek, güvenli bir hale gelecek.

Yolu tıkayan 12 evi kamulaştıracağız. Gerekli meclis kararımızı aldık. Çalışmalara hemen başlayacağız. Bu çalışmayla yaklaşık 100 bin kişi artık evine daha güvenli şekilde gidip gelecek." dedi.