BIST 10.269
DOLAR 32,27
EURO 34,83
ALTIN 2.430,40
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bornovalılar burada stres atacak

İzmir'in Bornova Belediyesi tarafından yapılan Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı'nda, vatandaşların hizmetine sunuldu.

Abone ol

Bornova Belediyesi'nin hayata geçirdiği Pınarbaşı'ndaki 113 dönümlük Nazım Hikmet Rekreasyon Alanı'nda vatandaşların ücretsiz at binişi gerçekleştireceği drenaj sahası, Go-kart pisti, yürüyüş ve piknik alanları bulunuyor.

Alanı açıldığı günden bu yana bir gün bile boş bırakmayan Bornovalılar piknik yapıp gece yarılarına kadar doyasıya eğleniyor. Alanı adeta İzmir'in yeni Kültür Parkı haline getiren Bornovalılar tüm gecelerini bu alanda geçiriyor.

Sosyal belediyecilik anlayışının gereklerini yerine getirdiklerini belirten Bornova Belediye Başkanı Kamil Okyay Sındır; “Sosyal belediyecilik bir şeyleri ücretsiz halkın sosyal refahı adına sunmaktır. Geçen dönem Bornova Belediye Başkanımız Sırrı Aydoğan ve meclis üyeleri bu bölgeyi rekreasyon alanı olarak hayata geçirmeye karar vermişler ve ihalelerini gerçekleştirmişler. 29 Mart seçimlerinden sonra aldığımız bayrağı daha yukarılara taşımak adına, hizmette devamlılık ilkesini göz önünde bulundurarak projeyi tamamladık. Meclis üyelerimizin de oy birliğiyle bu rekreasyon alanına büyük Türk ozanı Nazım Hikmet Ran adını verdik. Nazım Hikmet Ran'ı şiirleri, güfteleriyle burada yaşatmak istiyoruz. Sırada açılışını yapacağımız burası gibi üç büyük merkezimiz var. Onların da açılışını en kısa zamanda gerçekleştireceğiz” dedi.

TÜM İHTİYAÇLARA CEVAP VERECEK

113 dönümlük rekreasyon alanında futbol sahası, basketbol sahası, go-card yarış pisti, at binişi için manej sahası, 400 kişilik kapalı düğün salonu, 450 kişilik açık düğün salonu, yürüyüş yolları, piknik alanları ve dört adet çocuk oyun alanı bulunuyor.