BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.442,58
HABER /  DÜNYA

Bordo mavililere Lazio uyarısı

19 yıllık aradan sonra Lazio ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligin’deki rakipleri Lazi...

Abone ol

19 yıllık aradan sonra Lazio ile karşılaşacak olan Trabzonspor’da Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, UEFA Avrupa Ligin’deki rakipleri Lazio’nun oynadıkları takımlara benzeyen bir takım olmadığını söyledi.
UEFA Avrupa Ligi’nde J Grubu’nda 3 Ekim Perşembe günü İtalya temsilcisi Lazio ile karşılaşacak olan Trabzonspor 19 yıllık bir aranın ardından İtalyan takımı ile tekrar karşı karşıya geliyor. 1994-95 sezonunda iki takım arasından oynanan maçları bordo-mavili takım 2-1’lık skorlarla kaybederken, söz konusu dönemde bordo-mavili formayı giyen ve takımı adına da bir gol atan Trabzonspor Futbol Genel Direktörü Ünal Karaman, Lazio’un şu ana kadar oynadıklarını takımlara benzeyen bir takım olmadığını söyledi. Ünal "Avrupa Kupaları’nda iyi sonuçlar alıyoruz. Bunların hepsini bir bütün olarak değerlendirmek lazım. Geçtiğimiz dönemlerde Avrupa Kupaları’nda alınan puanlar bizi bu sezon avantajlı rakiplerle oynama şansı tanıdı. Çok şükür ki bizde bu avantajı iyi bir şekilde kullandık. Lazio şu ana kadar oynadığımız takımlara benzeyen bir takım değil. Avrupa patentini sağlam bir şekilde almış. Yıllardır güçlü bir ligde oynayan, bizimde geçmişte karşılaştığımız bir takım" dedi.

’’RAKİBE SAYGI DUYARAK MÜBABAKAYA HAZIRLANACAĞIZ’’
"Trabzonspor olarak kulüp geleneklerimizde rakip kim olur ise olsun rakibe saygı ön plandadır" diyen Karaman "Rakibimize saygı duyarak müsabakaya hazırlanacağız. Rakibe saygı duymayı başarabilen öncelikle kendi öz saygısını kazanmış takımlardır. Bizim öz saygımız mevcut. Umuyorum Trabzonspor’u sevenlere hem de destekleyenlere, güzel bir müsabaka izlettireceğiz. İyi bir sonuç alarak başarı grafiğimizi devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.

"EĞER BİR TAKIMI SEVİYORSAN İYİ GÜNDE DE KÖTÜ GÜNDE DE YANINDA OLURSUN"
Bordo-mavili takımın başarılı sonuçlar almasına rağmen taraftarların maçlara olan ilgisini değerlendiren Karaman, " ’Trabzonspor başarılı olsun iyi top oynasın, gümbür gümbür ezsin, geçsin. Ben ondan sonra destek veririm’ deyip, ’biz Trabzonspor’u seviyoruz’ diyen insanlar kendilerini kandırıyorlar. Bizim ciddi yıllarımız geçti, futbol sahaları içresinde. İnsanların bizi oyalamalarına gerek yok. Samimi olacaklar, dürüst olacaklar. Eğer bu takımı seviyorsan iyi gününde de kötü gününde de seveceksin. Ligde ve Avrupa’da iyi gidiyoruz. Gönlümüz arzu ederki oyun kalitemizi daha üst seviyelere çıkartalım. Sezon başında bütün takımlar bu tip zorlukları çeker. Trabzonspor zor bir dönemde; ligden geri kalmamış, kopmamış, oyun olarak eleştirildiği bir dönemde maçı kazanarak kendi önünü açacak puan ve sonuç tablosu ortaya koyuyorsa insanlar bundan biraz daha memnun olup destek vermesi lazım" diye konuştu.

"BEKLEDİĞİM VE ARZU ETİĞİM DESTEK TAKIMA VERİLMİŞ DEĞİL"
Tribünlerde eski coşkuyu göremediğini kaydeden Karaman, sözlerini şöyle sürdürdü:
Belki camia içerindeki insanların o coşkuyu his ettirmemelerinden de kaynaklanıyor olabilir. Burda bizlere de sorumluluk düşüyor. Belki bizde kendi payımıza düşeni layıkıyla yapamıyoruzdur. İnsanlar şunu iyi bilsinler ki biz kendi üzerimize düşenin hesabını yaparız. Bir kere yüreğimize tezat düşecek hiç bir oluşumun içersinde olmayız. İnsanlar bizim ağzımızdan çıkana inansınlar ve güvensinler. Bu dil şu ana kadar yalan konuşmadı. Bende sitem edeyim taraftarımız biraz daha destek verebilir. Herhangi bir çıkar gözetmeksizin. Daleveranın içinde olmaksızın. Katıksız ve saf sevgiyi verebilirler. Ben de eleştiriyorum, beklediğim ve arzu ettiğim destek takıma henüz verilmiş değil."

1994-95 SEZONUNDAKİ LAZİO MAÇI
Karaman, 1994-95 sezonunda oynadıkları Lazio maçına büyük bir coşku ve heyecanla çıktıklarını belirterek "Köklü kulüplerle oynanan müsabakalar Trabzonspor’un değerlerine artı katarlar. Bir Kukesi takımını yendiğinizde çok dikkate alınmaz ama bir Lazio’yu güzel bir oyun ve güzel bir sonuçla yendiğin zaman tarihte yine sayfalarda güzel bir yer alırsın. Yıllar sonra o golleri atan isimler burda hoca olarak veya direktör olarak karşınıza çıktığında attığınız golü hatırlıyor musunuz’ diye söze başlarsınız. Futbolcu kardeşlerimizde nasıl bir kulüpte oynadıklarını net bir şekilde anlamış olurlar" ifadelerini kullandı.
(İHA)