BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Borcunu ödemeyen belediyelerin elektriği kesildi

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) borcu bulunan belediyelerin elektriğini kesmeye başladı. <br/>Dicle elektrik bölgesindeki en b...

Abone ol

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) borcu bulunan belediyelerin elektriğini kesmeye başladı.
Dicle elektrik bölgesindeki en borçlu müşteri grubunu oluşturan belediyelerde ödenmeyen borçtan ötürü enerji kesme uygulamasına başlandı. Borcunu ödemek istemeyen abonelerin elektriğini kesme kararlılığını her geçen gün daha da belirgin biçimde sürdüren DEDAŞ, son olarak borçlarından dolayı Batman’ın Gercüş ve Kozluk Belediyeleri’nin içme suyu trafolarının elektriğini kesti. Dicle elektrik, 30 Aralık 2013 tarihinde yaptığı duyuru ile borcunu ödemek istemeyen ve aralarında belediyeler, resmi kurum, köy içme suları, ticarethane ve işletmelerin de bulunduğu abonelerin enerjisinin kesileceğini belirtmişti. Yılbaşının ertesinde duyurulduğu gibi borcu bulunan abonelerin elektriklerinin kesilmesi işlemine başlandı. Kesme işlemleri sırasında ekipler, önceki gün Batman’a bağlı Gercüş ve Kozluk ilçe belediyelerine ait içme suyu trafolarının enerjisini, ödenmeyen borçları nedeniyle kesti.
DEDAŞ, kurumun yasal hakları çerçevesinde söz konusu kesme işlemlerinin gerçekleştirildiğini, borcunu ödemeyen abonelere yönelik bu uygulamanın hiçbir ayrım gözetilmeksizin, kararlılıkla ve tavizsiz sürdürüleceğini duyurdu.
(İHA)