BIST 10.277
DOLAR 32,29
EURO 34,69
ALTIN 2.383,69
HABER /  DÜNYA

Borç aldığı para sahte çıkınca başına gelmeyen kalmadı

Batman’da 7 yıl önce evlenmek için tanıdığı bir dostundan 850 lira borç para alan Selim Yetişir, aldığı borç paranın sahte çıkması üzerine 2...

Abone ol

Batman’da 7 yıl önce evlenmek için tanıdığı bir dostundan 850 lira borç para alan Selim Yetişir, aldığı borç paranın sahte çıkması üzerine 2 yıl ceza yedi. Hapiste olduğu sırada dünyaya gelen çocuğunun talasemi hastası olduğunu öğrenen Selim Yetişir, yetkililerden yardım bekliyor.
Yaklaşık 7 yıl önce, evlenmek için bir tanıdığından borç para aldığını iddia eden evli üç çocuk babası Selim Yetişir’in aldığı borç para başına bela oldu. Tanıdığı bir dostundan evlilik masrafları için 850 lira para alan ve aldığı borç parayı düğün masraflarına harcayan Selim Yetişir, paranın sahte olduğunu anlayınca şoke oldu. Sahte para kullandığı gerekçesiyle tutuklanarak Batman Kapalı Cezaevi’ne gönderilen Selim Yetişir, 2 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bir yılını cezaevinde geçiren Yetişir, denetimlik serbestlikten yaralanarak cezaevinden çıktı. 4 aydır Batman Atatürk Parkı’nda temizlik yapan Yetişir, adli kontrol kapsamında her gün karakola giderek imza atıyor.

TALASEMİ HASTASI ÇOCUĞU İÇİN YARDIM BEKLİYOR
Hapiste bulunduğu sırada çocuğu dünyaya gelen ve 6 yaşına basan Mert’in doğuştan talasemi hastası olduğunu duyunca hayatının karardığını belirten baba Yetişir, yetkililerin kendisine yardım etmesini istedi. Çocuğunun hasta olduğunu anladıktan sonra ilik nakli yapılması için hastaneleri dolaştığını, maddi durumu olmadığı için çocuğunun ilik nakli olamadığını kaydeden baba Selim Yetişir, "Maddi durumum yok, çocuğumun tüm raporları, mevcut doktorlar ve iyi bir tedavi için 100 bin lira tedavi masrafları isteniyor. Ben üç ayda bir 250 ila 300 lira arasında fakirlik maaşı alıyorum. Yeşil kartlıyım ev kirasını ve zaruri tüm ihtiyaçlarımı çevrede bulunan komşularımdan temin ediyorum. Eğer 100 bin lira bulamasam çocuğum ölecek. Devlet bana kucak açsın çocuğumu kurtarsınlar gözlerimin önünde çocuğumun eridiğini ve öleceği aklıma gelince kendimden geçiyorum. Devlet ve hayırseverlerden çocuğumun tedavisi için yardım bekliyorum" dedi.
(İHA)