BIST 9.080
DOLAR 32,38
EURO 35,19
ALTIN 2.325,14

Bombalar patlayabilir!..

Diyarbakır halkına yaptığı, "Sur'a yürüyün" çağrısı karşılıksız kalan Selahattin Demirtaş halkı sokaklara dökmek için bu kez farklı bir yol deniyor.

Cuma namazında bombalar patlayabilir!

Diyarbakır halkına yaptığı, "Sur'a yürüyün" çağrısı karşılıksız kalan Selahattin Demirtaş, halkı sokaklara dökmek için bu kez farklı bir yol deniyor.

HDP liderinin dün yaptığı, "Cuma namazını halkımız ile birlikte Sümer Park'ta kılacağız. Eski müftümüz olan milletvekilimiz Nimetullah Erdoğmuş'un kıldıracağı namaz sonrası barış ve çözüm için dua edeceğiz" mesajını önemsiyorum.

Önemsiyorum, çünkü gerek Selahattin Demirtaş, gerekse lideri olduğu HDP'nin bu çağrılar konusunda sabıkaları bir hayli kabarık.

O sabıkaları saymadan önce yapılan çağrı hakkında bir kaç kelam etmek istiyorum.

Cuma namazı kılınacak yerin Sümer Park olarak seçilmesini manidar buluyorum. Sahabeler şehri Diyarbakır'da bütün camileri yaktıkları için mecburen parkta namaz kılacaklar galiba...

Doğrusu cemaatin hangi kıbleye döneceklerini merak ediyorum. Galiba ilk kez ters kıbleye dönüp namaz kılan bir cemaat görmüş olacağız.

Malum; Demirtaş'a göre ezilen emekçi halkın kıblesi Taksim'di. Hazır kendi kıblesine dönme şansı bulmuşken, bence Gezi imamı İhsan Eliaçık cemaate namaz kıldırmalı. Kadınlı erkekli hep birlikte namaz kılmak için bundan daha iyi fırsat olamaz.

Ayrıca Demirtaş'ın cuma namazına kimleri davet ettiğini de merak ediyorum. Umarım CHP heyetini ve Kemal Kılıçdaroğlu'nu da davet etmiştir. Teröre ve teröriste birlikte destek verenlerin namazda safları sıklaştırması pek bi' isabet olur!

Ancak namaz öncesi bir sakatlık çıkmasından da korkmuyor değilim.

Bildiğiniz üzre Kemal Kılıçdaroğlu namazı müezzinin kıldırdığını zannediyor. "Niye imam kıldırdı" diye muhalefet edip yine Erdoğan'ı suçlayabilir!

Aman dikkat!

Gelelim çağrının beni korkutan kısmına...

Geçmişe dönüp baktığımızda HDP cephesinden gelen bu tür çağrıların neredeyse tamamının kanlı bittiğini görüyoruz.

Örnek istiyorsanız sayayım.

Selahattin Demirtaş "Kobani için alanlara çıkın" dediğinde, Yasin Börü ve arkadaşları, kelimelerin anlatamayacağı zalimlikle katledildi.

Kobani'ye yardım amacıyla HDP tarafından yapılan çağrı sonrası, Suruç'ta toplananların arasında patlatılan bomba onlarca insan hayatını kaybetmesine neden oldu.

Yine HDP tarafından yapılan çağrı sonucu Ankara Gar'da toplanan kalabalık grubun arasında patlayan bomba sonucu 128 kişi hayatını kaybetti.

Uzatmadan ve eveleyip gevelemeden söylüyorum.

Demirtaş'ın "Hep birlikte namaz kılacağız" dediği Sümer Park'ta yarın bombaların patlamasından ve suçun bir kez daha devletin üstüne atılmasından endişeliyim!

Çünkü Demirtaş'ın dini inançlar konusunda zerre kadar hassasiyeti olmadığını düşünüyorum.

Yanlış anlaşılmasın, "Namaz kıldığını veyahut oruç tuttuğunu görmedim" diyecek değilim.

Bu tür ibadetler kul ile Allah arasında....

Beni bu düşünceye sevkeden başka nedenler var.

Farzı misal...

Demirtaş eğer dini konularda hassas olsaydı, cami minarelerinden ezan yerine PKK marşları çalan aşağılık yandaşlarına tepki gösterirdi.

Eğer dini konularda hassas olsaydı, camileri PKK'nın cephaneliği haline getiren teröristlere iki laf söyler, Allah'ın evi saydığımız bu mukaddes mabedleri ateşe verenleri lanetlerdi.

Eğer dini konularda hassas olsaydı, Hazreti Peygamber'i haşa "sübyancı, sapık" gibi gösteren afişleri asanlara isyan ederdi.

Eğer dini konularda hassas olsaydı, kutsal kitabımız Kur-an'ı Kerim'in içine bomba düzeneği yerleştiren yaratıkları yaptıklarından ötürü eleştirirdi.

Şu yazdığım olayların hiç birine, en ufak bir tepki göstermeyen birinin "Haydi birlikte namaz kılalım ve dua edelim" demesi bana zerre kadar samimi gelmiyor.

Yapılan çağrıyı, dindar ve muhafazakar kürtlerin yitirilen desteğini yeniden kazanma girişimi olarak görüyorum.

Hele bir de bomba patlarsa, olacakları tahmin bile edemiyorum!

"Belki adamcağız yaptıklarından dolayı pişmanlık duyup Allah'a sığınmıştır" diyebilirsiniz.

O zaman söyleyecek tek sözüm var.

Eğer Demirtaş çağrısında samimiyse bu cuma namazı onun ıslah olmasına, yok eğer samimi değilse o ve onun gibi düşünen herkesin helak olup gitmesine vesile olsun inşallah..

Amin!