BIST 10.471
DOLAR 32,70
EURO 34,99
ALTIN 2.450,44
HABER /  SPOR

Boluspor Dereliye öfkeli!

Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, Eskişehir karşılaşması hakemi Dereli'ye ateş püskürdü.

Abone ol Boluspor Başkanı Necip Çarıkçı, Eskişehirspor karşılaşmasında hakemin 2'nci dakikada göstermiş olduğu kırmızı kartın şampiyonun rengini belli ettiğini belirterek, "Futbolda ilahi adalet vardır. Hak yiyenin illaki hakkı gidecektir. Herşey sahada kazanılmıyor" dedi. Çarıkçı ayrıca, olağan üstü kongre kararı aldıklarını ve yerini takıma heyecan getirecek bir isme bırakmak istediğini açıkladı.

Eskişehirspor'a 2-0 yenilerek Süper Lig kapısından dönen Boluspor'da büyük üzüntü yaşanıyor. İstanbul'dan dönen Başkan Necip Çarıkçı ile teknik direktör Serhat Güller, DHA muhabirlerinin sorularını cevapladı.

Açıklamaları sırasında konuşmakta güçlük çeken ve gözleri dolan Çarıkçı, maçın başlamadan bittiğini söyleyerek, "Tüm Türkiye dün Boluspor'un nasıl yürekli bir şekilde futbol oynadığını gördü. Ancak maç başlamadan bitmişti. Maçın hakeminin 2'nci dakikada göstermiş olduğu kart zaten şampiyonun rengini belli etti. Dünyanın hiçbir yerinde böyle bir kart verilmez. Sahanın her yerinde sarı kartları Boluspor'a gösterdi.

Buna rağman çok iyi mücadele ettik. 3 topumuz direkten döndü. Biz 4 yıldır görev yapıyoruz. Bu süre içerisinde hiçkimseden yana olmadık, destek beklemedik. Bu yüzden de başarılı olduk. Futbolda ilahi adalet vardır. Hak yiyenin illaki hakkı gidecektir. Süper Ligi biz hak ediyorduk. Bir çok kulüp bizim çıkmamızı istiyordu. Ancak bazı şeylerin önüne geçemiyorsunuz. Herşey sahada kazanılmıyor. Hedeflerimiz artık daha da büyüdü. O doğrultuda çalışmalarımızı yapacağız. Önümüzdeki sezon play off'a kalmadan Süper Lige çıkmak istiyoruz" diye konuştu.

Başkanlığı bırakacağını açıklayan Çarıkçı, şöyle konuştu:

"Yönetim kurulu olarak çok yorulduk. Heyecan getireceğine inandığımız bir isme başkanlığı vermeyi düşünüyorum. Olağan üstü kongre yapacağız. Başkanlığı bırakacak olmam, Boluspor'dan kopacağım diye düşünülmesin. Her zaman maddi, manevi destek vereceğim. Aday çıktığı anda başkanlığı bırakıyorum" şeklinde konuştu.

Hakemi eleştiren teknik direktör Serhat Güller ise şöyle konuştu:

"Gönül isterdi ki oradan biz çıkalım. Ancak bunu başaramadık. Maça baktığımızda pozisyon üreten taraf bizdik. 10 kişi kalmamıza rağmen hep istedik. 3 topumuz direkten döndü. Şanssızdık. Top bizi sevmedi. Eşit şartlarda mücadele edebilseydik Eskişehirspor'u rahatlıkla yenip Süper Lig'e biz çıkardık. Ama bunu istemediler. Bu şansı bize tanımadılar. Böyle bir final maçında hakemin tavrı oyuncuları sahada tutmak olmalıydı. Takımları mücadeleden kopartmamalıydı. Final maçı bizim için 1'nci dakikada başladı ve 2. dakikada son buldu. İlk yılımızda bu başarıyı yakalamak çok önemli"