BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  POLİTİKA

Bölükbaşından Monşer sitemi

MHP'nin diplomat kökenli vekili Bölükbaşı, alaycı bir şekilde söylenen "Monşer" eleştirilerine tepki gösterdi

Abone ol

Nergis DEMİRKAYA
İNTERNETHABER


ANKARA- Dışişleri Bakanlığının bütçe görüşmelerinde MHP'nin diplomat kökenli militvekili Deniz Bölükbaşı'ndan "monşer" sitemi geldi. AKP'li milletvekillerinin alaycı bir şekilde "monşerler" dediklerini hatırlatan Bölükbaşı, Davutoğlu'nun monşerlerin bakanlığının başı olduğunu hatırlattı.

ÖYMEN'DEN BÜTÇE DESTEĞİ

Dışişleri bütçesinde ilk söz hakkı muhalefet partilerinin diplomat kökenli milletvekillerine verildi. DTP'li Hasip Kaplan buna tepki gösterdi. Komisyon başkanının bunun bir teammül olduğunu belirtmesi üzerine ilk sözü CHP'li Onur Öymen aldı. Bütçenin yetersizliği konusunda Bakan Davutoğlu’na hak veren Öymen, “Bu kapsamlı hedeflerin yerine getirilmesi bu kadar kısıtlı bir bütçeyle nasıl olacak. Diğer bütçeler artarken bu bütçenin azalması neden. Hedeflerinizi Başbakanla paylaşmadığınız için mi?” diye sordu.

Öymen Bakan Davutoğlu’nun “Eksen kaymasıyla ilgili tartışmalara art niyetli demesine tepki gösterdi. Öymen, “Bu tartışmayı sadece biz yapmıyoruz. Dış dünyada pek çok makalede de benzer görüşler var. Ciddi bir konu ve üzerine eğilmenizi istiyoruz. Ciddi kaygılarımız var. Bakan bu kaygıları yeniden değerlendirsin” dedi.

BÖLÜKBAŞI’NDAN CİDDİYET ÇAĞRISI

MHP’nin diplomat kökenli milletvekili Deniz Bölükbaşı, Davutoğlu’nun yaptığı konuşmayı “Pembe bir tablo çizdiniz. Bize göre sanal bir tablo” diye eleştirdi. Ermenistan ile Türkiye arasında imzalanan protokol öncesi atılan gizli parafları eleştiren Bölükbaşı, “3 Nisan’da protokolleri paraf ettik. Bunu TBMM’den sakladık. Şimdi taktir Yüce Meclis’in, Meclis onaylamazsa bir şey yok diyorsunuz. Diplomasi asgari ciddiyet gerektirir” dedi.

DIŞİŞLERİNDE TARİKATÇI İDDİASI

Bölükbaşı’nın eleştiridği konulardan biri de büyükelçi olarak Dışişleri Bakanlığı’na dışarıdan yapılan iki atama oldu. Bölükbaşı, “Vatikan’a atanan büyükelçinin tarikat bağlantısından bahsediliyor. Naorabi’ye atanan eski bir müsteşar. Müsteşarlık sonrası teselli deniliyor. Bu iki atamayı sormak istiyorum” dedi.

MONŞER SORUSU

Bölükbaşı, Demokratik Açılım görüşmelerinde AKP’li Eyüp Ayar’ın “Monşer tipi” eleştirilerini komisyon toplantısına getirdi. Bölükbaşı, “Eyüp Ayar’ın monşer takıntısının nedenini bilmiyorum. Burada Monşer’lerin bütçesi görüşülüyor. Monşerler burada. Muazzaf veya emekli monşer fark etmez sanırım. Takıntı, kompleksiniz nedir bilmiyorum. Bakanınız da monşerlerin bulunduğu bakanlığın başında. Bir derdiniz varsa ‘monşer’lerle burada tartışmak isterim” dedi.

SARKOZY'DEN ÖNCE SİZ SAYGI GÖSTERİN

CHP'nin diplomat kökenli millitvekillerinden Şükrü Elekdağ ise Cumhurbaşkanı'nın Fransa ziyaretinde gördüğü olumsuz davranıştan bahsetti. Davutoğlu'nun buna karşın Fransa'yı ziyaret etmesini eleştirdi. Elekdağ'ın konuşmasını eleştiren DTP'li Hasip Kaplan, "Cumhurbaşkanına önce siz saygı gösterin, sonra Fransa Cumhurbaşkanı Sarkozy’den saygı bekleyin" dedi.