BIST 9.916
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.432,05
HABER /  GÜNCEL

Boğaziçi'ne 2 kat çıkma izni olacak mı?

Hürriyet gazetesinde Boğaziçi'nin imara açılacağı yönündeki haber ortalığı karıştırdı. İddialara Bakan Bayraktar cevap verdi.

Abone ol

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Boğaziçi'nde iki kata kadar imar izni çıkacağı yönündeki haberleri yalanladı. 

"Böyle bir durum cinayet olur önce ben karşı çıkarım" diyen Bayraktar, bu yönte bir düzenleme olduğu iddiasına ilişkin, “Boğaziçi’nin imarıyla ilgili bir çalışmamız yok. Sadece talepler var” dedi.

"VARSA İMZAMIZ GETİRİP GÖSTERSİNLER"

Ankara Sanayi Odası Kasım ayı Meclis Toplantısına katılan Bayraktar, toplantının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı. Bayraktar, Hürriyet gazetesinde yer alan, yeni Yapı Denetim Kanun Taslağı'na göre Boğaziçi öngörüm bölgesinin iki katlı imara açılacağı yönündeki haberin hatırlatılması üzerine, "İstanbul'da böyle bir çalışma taslağımız yok. Sadece talepler var. Bakanlık ve hükümet olarak İstanbul'da bir çalışmamız yok. Yazılan yazılar da Bakanlığa ait değil. Varsa imzamız getirip göstersinler" dedi.

İDDİA NEYDİ?

Söz konusu haberde Yapı Denetim Kanunu Taslağı’na eklenen yeni maddelerle koru, mesire yeri ve yeşil alan gibi özel mülkiyete ait parsellerde taban alanı yüzde 5’i ve bodrum hariç 2 katı geçmemek koşuluyla konut, ticaret merkezi ve turizm alanı yapılabileceği iddia edilmişti.