BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Boğazda tekne faciası ucuz atlatıldı!

İstanbul Boğazı'nda dümeni kilitlenen tekne Galata Köprüsü'ne çarptı. Teknede bulunan yolcularının yaralandığı öğrenildi.

Abone ol

Üsküdar-Eminönü seferini yapan Turyol'a ait 'Altınkaya1' isimli yolcu teknesi, Galata köprüsünün ayağına çarptı. Kazada, aralarında hamile bir bayanın da bulunduğu 10 yolcu yaralandı. Kaza nedeniyle yolcular büyük panik yaşadı. Yaralı yolcular, Eminönü iskelesine gelen çok sayıda ambulansla hastanelere sevk edildi.


Kaza, saat 13:20 sırlarında meydana geldi. Üsküdar'dan yolcu alan tekne, Galata Köprüsü'nün altına geldiği sırada, dümeni kilitlenince hız kesmeden köprünün ayağına doğru ilerledi.

Tekne yolcuların korku dolu bakışları arasında beton ve demir bariyerlere çarptı. Çarpmanın etkisiyle teknede bulunan yolcular etrafa savruldu. İçlerinde bir hamile bayanın da bulunduğu 10'dan fazla yolcu çeşitli yerlerinden yaralandı.

Eminönü iskelesine yanaşan teknede yaralanan yolcular için çok sayıda ambulans istendi. Kısa sürede iskeleye gelen ambulanslardaki sağlık ekipleri ilk etapta durumu ağır olan yolculara müdahale ederek hastaneye sevk edildi. Diğer yaralı yolcularda yine olay yerine gelen ambulanslarla çevre hastanelere sevk edildi.

Görgü tanıkları, teknenin hız kesmeden bariyere çarptığını ve yolcuların büyük panik yaşadığını belirtti.

Bu arada kazadan sonra Karaköy iskelesine demirleyen teknede, polis inceleme yaptı. Gözaltına alınan tekne kaptanı, Balat Deniz Polisi Amirliği'ne götürüldü. Kazanın motor arızası sonucu yaşanmış olabileceği iddia edildi.

İŞTE TEKNA KAZASI VE SONRASINDA YAŞANAN GELİŞMELER