BIST 10.644
DOLAR 32,25
EURO 35,11
ALTIN 2.525,42
HABER /  GÜNCEL

Bodrumun tek TVsine mühür

Bodrum'da yayın yapan Kent TV'nin hizmet binası, kaçak olduğu gerekçesiyle mühürlendi.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde 10 yıla yakın süreden bu yana yayın yapan ve tek yerel televizyonu olan Kent TV, binasının bazı bölümlerinin kaçak olması, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmaması nedeniyle zabıta tarafından mühürlendi.

Bodrum Belediye Başkanı DP'li Mehmet Kocadon, “Kent TV’nin mühürlenmesi ile ilgili yanlış algılama olmasın. Yayınlarını değil, bulundukları binayı mühürledik. Yayın araç ve gereçlerini alıp istedikleri yerden yasal mevzuatı yerine getirip yayınlarını sürdürülebilirler. Ayrıca mühürleme kararı alındıktan sonra kendilerine bir aylık süre verdik. Bu sürede ne ruhsat başvurusu yaptılar, ne de gelip bizimle bu konuyu konuşma ihtiyacı duydular” dedi.

Bodrum'daki yayın yapan ve 3 yıl önce Gümbet Mahallesi’ndeki Kale Konut Tesisleri’nde bir binaya taşınan Kent TV televizyonu, Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri tarafından, binanın imar plan ve yönetmeliklerine aykırı olması, işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı bulunmaması nedeniyle 3 gün önce mühürlendi. Yayınına ara vermek zorunda kalan ancak internet yayınını sürdürebilen ‘Kent TV' yöneticisi Oğuz Poyraz, siteden yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Dürüst, objektif, cesur habercilik ilkelerinden asla ödün vermeden yaptığımız yayıncılığın haber çizgisinden ve bağımsız duruşundan rahatsız olduğunu aylardır hissettiren Bodrum Belediye Başkanı Kocadon bu uygulaması ile yerel demokrasi ve basın özgürlüğü konusundaki tavrını da açıkça ortaya koymuş oldu. Geçtiğimiz günlerde Kocadon Ailesi’nin sahibi olduğu ve sadece Kent Haber’in okuyucu ve izleyicilerine duyurduğu Ortakent beldesindeki 'Kaçak Çamaşırhane'nin mühürlenmesi' haberinin yayını üzerine zirveye çıkan öfkesi ile hareket eden Kocadon, sıradan bahaneler ile grubumuzu susturmaya ve kamuoyunun haber alma, basının haber iletme özgürlüğüne engel olarak yerel siyaset tarihindeki yerini almış oldu. Konu ile ilgili yasal girişimleri başlatan Grubumuz bundan sonra da dürüst, objektif, tarafsız ve cesur haberciliği ile tek sorumlu olduğu kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecek. Hakkımızı yasal yollardan arayacağız.”

Kocadon, Kent TV’ye uygulanan yasal işlemin basın düşmanı gibi gösterilmek istenmesinin vicdan ve ahlak sınırlarını zorladığını belirterek şöyle devam etti:

“Bodrum’da 3'üncü dönem belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir yerel ve ulusal basın ile sorunumuz olmadığı gibi yerli yabancı her basın mensubuna her türlü kolaylığı gösterdik. Hakkımızda ağır ve sert yazdılar, o zaman bile teşekkür ettik. Kent TV’nin üç yıldır imar plan ve yönetmeliklerine aykırı, kaçak bir binadan yayın yaptığını, işyeri açma ve çalışma ruhsatı olmadığını tespit ettik. Yayınlarını durdurma görevi bizim değil. Binayı mühürleme kararını bir ay önce aldık, bekledik ki gelsinler görüşelim gereken kolaylığı sağlayalım. Bir ay bekledik, patronu Oğuz Poyraz’ı çağırdım gelmedi. Gelmediği gibi Kent TV'yi mühürlemekle basın özgürlüğünü zedelediğimiz yönünde açıklamalar yapılması gerçekleri yansıtmamaktadır. Kimseye özel bir yasa uygulaması yapamayız. Binayı mühürlemek zorunda kaldık. Şu anda yayınlarını durdurmadık. Araç ve gereçlerini istedikleri yere taşıyıp, yasal işlemleri yerine getirip yayınlarını sürdürebilirler. Konunun kamuoyuna yanlış yansıtılması, basın düşmanıymışım gibi gösterilmesi beni üzdü. Kamuoyunun doğruları bilmesi açısından bu açıklamayı yapmak zorunda kaldım.”