BIST 9.722
DOLAR 32,58
EURO 34,99
ALTIN 2.420,94
HABER /  GÜNCEL

Bodrum'daki yangın tatilcileri korkuttu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde elektrik tellerinin neden olduğu ileri sürülen makilik yangını, yazlıklara kadar ulaştı. Sahilde denize giren tatilciler, evlerine koşarken onlarcası bahçe hortumuyla yangına müdahale etti.

Abone ol

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde makilik alanda çıkan yangın yazlıkçıları korkuttu. Yangının yazlıklara sıçrayacağı korkusu üzerine plajları bırakan tatilciler, bahçe hortumlarıyla yangına müdahale etti.

Bodrum’da sosyetenin tatil cenneti Göltürkbükü mahallesindeki makilik alanda dün saat 16.00 sıralarında evlerin arasındaki makilik alanda yangın çıktı. Alevler, rüzgarın etkisi ile hızla yayıldı. Yakındaki tarım arazileri ile evlerin bahçesine kadar gelen alevler korkuttu. Sahilde güneşlenen ve denize giren tatilciler, alevleri ve dumanları farkedip, evlerine koştu.

ORMAN İŞÇİLERİ MÜDAHALE ETTİ

İtfaiye ve orman ekipleri gelene kadar yangına bahçe hortumları, kürek ve kovalarla su taşıyarak müdahale eden tatilciler, büyük panik yaşadı.İtfaiye ekipleri ve ormancıların gelmesiyle herkes rahat bir nefes aldı. Alevlere 4 itfaiye aracı ve Bodrum Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait 2 arazöz ile 20 orman işçisiyle müdahale edildi.

ELEKTRİK TELLERİ NEDEN OLDU İDDİASI

Yangına birbirine çarpan elektrik tellerinin neden olduğu ileri süren görgü tanığı 39 yaşındaki Ali Bulen "Rüzgar vardı, Önce elektrik tellerinden ’çat, çat’ diye ses geldi. Ardından altındaki kuru otlar tutuştu. Rüzgar nedeniyle alevler birden büyüdü. Bahçe hortumları ile söndürmeye çalıştık ama olmadı. Neyseki itfaiye ve orman ekipleri tam zamanında yetişti" dedi. Yangın 2 satte güçlükle söndürülürken 2 hektar tarım alanı ve 2 hektar da makilik alan zarar gördü.

bodrum orman yangını

bodrum orman yagını

bodrum orman yangını