BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,81
ALTIN 2.508,15
HABER /  GÜNCEL

Bodrum yeniden imara açıldı

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum ilçesinde Nisan ayında geçici bir süre için durdurulan imar faaliyetlerinin yeniden açıldığın...

Abone ol

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Bodrum ilçesinde Nisan ayında geçici bir süre için durdurulan imar faaliyetlerinin yeniden açıldığını açıkladı.
Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yaptığı açıklamada, Bodrum’daki imar faaliyetlerinin yeniden açıldığını belirtti. Kocadon, “Bodrum Merkez ve Torba 1.Etap, Yalıkavak, Yalı, Gümüşlük, Mumcular’da ve Köy Yerleşim alanlarında imar uygulamalarına devam edilecektir. Bunları şuanda imara açıyoruz. Bunun yanı sıra Göltürkbükü, Bitez, Ortakent’te bakanlıklarda devam eden planlama süreçlerinin tamamlanmasını takiben, yakın zamanda imar uygulamalarına başlanacaktır. Konacık ve Turgutreis, Gündoğan ise imara açmak için çalışmalarımız devam ediyor. Ama bu saydığım yerler içerisinde imara açılamayan bölgeler şimdilik eski sistemde çalışmalara devam edecek. Özellikle planları uyum içine getirdikten sonra son durumu açıklayacağız. Konacık ve Turgutreis, Gündoğan hariç diğer yerler artık belediyemize müracaat edebilir. İmar durumu ile ilgili bilgiler alabilir. İnşaat ruhsatlarını alabilirler” dedi.
Bodrum Mimarlar Odası Başkanı Hamdi Erdoğan ise konuyla ilgili yaptığı açıklamada, belediye ile uyum içinde çalıştıklarını belirterek, “Biz başından belli bu süreci destekliyoruz. Mimarlar Odası Bodrum’u bir bütüncül halinde planlanması gerektiğini her zaman söyledik. Bu çalışmaların hemen bitmesini beklemiyoruz. Bu sürecin uzun bir süreç olduğunun farkındayız. Ama ilk etapta en azından bazı bölgelerin çalışmalarının hızlandığını gördük. İnşaat yasağının bitmesi ile beraber, yeni bir inşaat sezonu başlayacak. Bu sezonda da inşaat piyasasının durmaması gerekiyor. İmara açılan bölgelerin sorununun çözülmesi ile birlikte imara açılmasını doğru buluyoruz” dedi.
(İHA)