BIST 10.046
DOLAR 32,45
EURO 34,64
ALTIN 2.383,80
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bodrum içme suyu projesini bekliyor

Bodrum AK Parti ilçe Başkanı Yılmaz Algül, Acil İçme Suyu Projesi'nin 2011 yılında tamamlanıp teslim edileceğini açıkladı.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde AK Parti İlçe Başkanı Yılmaz Algül, Bodrum Yarımadası Acil İçme Suyu Projesi'nde 2011 yılının nisan ayında çalışmaların bitmiş olarak belediyeler birliğine teslim edileceğini söyledi.

Bodrum Antik Tiyatro bölgesinde botu hattı çalışmaların sürdüğü projeyle ilgili AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Yılmaz Algül beraberinde yönetim kurulu üyeleri ile bir basın açıklaması yaptı. Olağanüstü bir durum olmadığı takdirde 1-15 Mayıs tarihleri arasında şehir içindeki işlerin toparlanarak turizmi etkilemeyecek şekilde devam edeceğini söyleyen Algül, "Gelinen noktada Bodrum merkezinde 5 bin metrelik hattın 2 bin 300 metresi tamamlanmıştır. Bazı belde merkezlerinde çalışmalar tamamlandı.

Gümüşlük beldesinde çalışmalar, kazı esnasında anır mezar bulunmasından dolayı durdurulmuş olup, anıtlar kurulunda alınan cevap doğrultusunda küçük kaydırmalarla devam edecektir" dedi.Projeyi kapsayan sistemin çalışmalarının tamamlanmasının ardından Bodrum Yarımadası Belediyeler Birliği'ne teslim edileceğini kaydeden Algül, şunları söyledi: "Devlet 5 yıl süresince belediyeler birliğinden su parası ve proje yatırım bedeli ile ilgili bir ücret almayacak. Bu 5 yıl içerisinde toplanan paralarla su şebekeleriyle ilgili çalışma ve harcamalar yapılabilecektir. Belediyeler birliği proje yatırım bedelini, 5 yıl sonra taksitler halinde ve 30 yıl gibi vadede ödeyecektir."

Bu arada tarihi kalıntılar nedeniyle gümüşlük beldesinde çalışmaların durduğu su boru hattı kazısında, geçtiğimiz günlerde yine tarihi antik kalıntılara rastlanan antik tiyatronun ön tarafında insan gücüyle çalışmalara devam ediliyor. Öte yandan Devlet Su İşleri (DSİ) 21. Bölge Müdürü Halil İbrahim İndap'ın "Türkiye'nin İstanbul'dan sonra en zor projesi" dediği, yatırım bedelinin yaklaşık 250 milyon dolar olduğu belirtilen projenin, Bodrum ve 9 beldesinin birinci etapta 2025 ikinci etapta 2040 yılına kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacağı açıklanmıştı.