BIST 10.162
DOLAR 32,36
EURO 34,69
ALTIN 2.393,20
HABER /  DÜNYA

BM Sekreterini şok eden yıkım ve acı!

Pakistan'da 20 milyona yakın kişinin etkilendiği sel felaketi sonrası açlık ve kolera başgösterdi.

Abone ol

Pakistan'da Temmuz ayı sonlarında başlayan muson yağmurlarının sel afetinin yaraları sarılamadı. Bin 500'den fazla kişinin öldüğü ve 20 milyona yakın kişinin etkilendiği felakette açlıktan ölümler yaşandı. Açlığın ilk kurbanları çocuklar oldu. Hayber bölgesinde 5 çocuğun gıdasızlıktan öldüğü bildirildi.

BM Genel Sekreteri böyle bir yıkım ve acı görmediğini söyledi.

Ülkede korkulan bir diğer gelişme ise salgın hastalıkla ilgili. Ülkede ilk kolera vakaları bildirildi.

Sukkur bölgesinde halk, yardımların sadece medya varken "hayvanlara yem atar gibi" dağıtıldığını, medya gittikten sonra yardımların da kesildiğini söylüyor.

BAN: HAYATIMDA BÖYLE AFET GÖRMEDİM

Pakistan’da 20 milyona yakın kişinin etkilendiği sel felaketi bölgede incelemelerde bulunan Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki Moon’u da sarstı. Ban Pakistan'da yaptığı açıklamada, hiç bu ülkedekine benzer bir yıkıma ve acıya tanık olmadığını söyledi.

DÜNYA YARDIM ETMELİ

BM Genel Sekreteri Ban, sel dalgalarının, dünyadan destek dalgalarıyla karşılanması gerektiğini belirterek, ''Dünyaya yardımı hızlandırması çağrısı yapmak üzere buradayım'' dedi.

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-moon ayrıca örrgütün acil yardım fonundan Pakistan'a 10 milyon dolar daha aktaracağını açıkladı. Böylece örgütün seller sonrası Pakistan'a aktardığı yardım 70 milyon doları buldu.