BIST 10.337
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.400,92
HABER /  GÜNCEL

Kürt Futbol Ligi kuruldu

Savaştan sonra yeniden yapılandırma çalışmalarının hız kazandığı Kuzey Irak’ta, Kürt Futbol Ligi kuruldu. Kuzey Iraklılar'ın gönlünde Türk hocayla çalışmak var...

Abone ol

Erbil, Süleymaniye, Kerkük ve Duhok kentindeki 12 takıma yerel Hükümetin ayda 10 bin dolar destek verdiği belirtildi.

Spordan sorumlu Türkmen Bakan Cevdet Necar, milli takımlarını da oluşturduklarını ve Türkiye ile özel maç yapmak istediklerini belirterek, “Lig takımlarımız da Fenerbahçe, Galatasaray, Trabzonspor ve Diyarbakırspor ile özel maçlar yapmak istiyor. Milli takımımızın başında da bir Türk hoca arzuluyoruz'' dedi.

İnternetteki Kürtçe sitelerde yeralan haberlere göre, Irak’taki futbol liginde haksızlığa uğradıklarını iddia eden Kuzey Irak’taki yerel Hükümet, 12 takımdan oluşan kendi futbol ligini kurduğunu açıkladı. Ligde, Erbil, Kerkük, Dohuk ve Süleymaniye kentinde 12 takım mücadele edecek. Takımlara Hükümet ayda 10’ar bin dolar maddi destek sağlayacak.

Yerel Hükümetin Spor Bakanı Cevdet Necar, oluşturdukları Milli takımın başına antrenör aradıklarını ifade ederek, “Bazı takımlarımıza Siemens gibi ünlü markalar sponsor oldu. Real Madrid Kulübü Erbil’de futbol okulu açacak. Bu konuda önemli gelişmeler var. Fenerbahçe ve Galatasaray gibi takımların da Erbil’de futbol okulu açmalarını istiyoruz. Asya kıtasında yer alıyoruz. Ancak Avrupa Futbol Şampiyonası’nda mücadele etmek isteriz'' diye konuştu.

‘TÜRK HOCA ARZULUYORUZ’

Bakan Necar, Irak’ta yeni hükümetin kurulması ve Kürt bölgesi için federasyonun hayata geçmesiyle, federal bölgenin ihtiyacı olan federasyon için ilk adımı Kürdistan Futbol Ligi’ni kurmakla gerçekleştirdiklerini söyledi. 12 takımda oynayan futbolculardan Milli takım oluşturduklarını kaydeden Spor Bakanı Cevdet Necar şunları söyledi:

Mili takımlar düzeyinde ilk hazırlık maçımızı Kore’nin Ordu ve Polis Milli Takımları ile oynadık. İki maçta da yenildik, ama bizim için önemli olan, Kürdistan Milli Takımı’nı Irak dışına çıkartmaktır. Milli takım ve kulüpler düzeyinde başta Türkiye olmak üzere komşu ülkeler ile hazırlık maçı yapmak istiyoruz. Türkiye’nin bize kucak açmasını istiyoruz. Birçok ülke bize yardım etmek istiyor. Ancak biz sporumuzda Türkiye yoluyla ilerlemek istiyoruz. Türk futbol takımları Fenerbahçe, Diyarbakırspor, Galatasaray, Beşiktaş, Şanlıurfaspor ve Trabzonspor gibi takımlar ile hazırlık maçı yapmak istiyoruz. Uluslararası alanda mücadele etmek için FIFA’ya başvuracağız. Kürdistan Milli Takımları’nın başına bir Türk hoca arzuluyoruz.'' Kürt milli takımının başına geçesi için daha önce gol kralı Tanju Çolak’a teklif yapılmış. Çolak, tepki alacağı gerekçesiyle teklifi reddetmişti.

Haber: Ferit ASLAN
Kaynak: