BIST 10.229
DOLAR 32,31
EURO 34,80
ALTIN 2.405,42
HABER /  EKONOMİ

Bizde yürek mangal gibi

Gürcistan’ın Batum şehrine yeni şube açan İş Bankası, son günlerde tırmanan terörle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Abone ol

Batum'a şube açan İş Bankası, Yüksekova'ya şube açma kararı aldı.

İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince’nin “Bizim yüreğimiz öyle pır pır Selanik değil. Mangal gibi yüreğimiz var. Falanca banka gibi korkmam” sözlerine ş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali'den “Kararını aldık, Yüksekova’da şube açıyoruz” sözleriyle destek geldi.

İş Bankası Avrupa bölgesi ve Rusya’nın ardından Kafkasya’da Gürcistan’ın Batum şehrine yeni şubesini açtı. Bölgesel güç olma hedefiyle dış yatırıma ağırlık veren bankanın açılışına İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince,  İş Bankası Genel Müdürü Adnan Bali ve Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Levan Varshalomidze katıldı.

YÜKSEKOVA'DA SADECE ZİRAAT VE HALKBANK VAR

İki tepe yönetici Batum’da ekonomi gazetecileriyle buluşmasında Ortadoğu’da esen Arap baharı, Suriye ile yaşanan gerginlik, son günlerde tırmanan terör ve pisalardaki son durumla ilgili önemli mesajlar verdi. Yüsekova’da halen sadece Ziraat ve Halk Bankası’na ait şubeler bulunduğu belirtiliyor.

RİSKLER VIZ GELİR
TÜSİAD’ın önceki gün ‘diyalog’ çağrısı yaptığı terör olayları ve komşularımızla olan gerginlikle ilgili konuşan Ersin Özince, yaşanan olayları Gürcistan Merkez Bankası yetkililerinin de sorduğunu belirterek şöyle konuştu:

MANGAL GİBİ YÜREĞİMİZ VAR
“Türkiye’yi, müşterilerimizi ilgilendiren her türlü konu bizi de ilgilendirir. Ama bunlar yönetilemez sorunlar değil. Ortadoğu’daki risklerimiz Avrupa’dakinden çok daha az. Şimdi doğrusunu isterseniz beni bunlar tedirgin etmiyor. Çünkü biz Kıbrıs Barış Harekatında halk panikleyince veznelere camın arkasına para yığıp güven telkin eden bir bankayız. Bize ülkemizle ilgili riskler vız gelir. Bizim sermayedarımızın yüreği pıt pıt atmıyor. Mangal gibi yürek var. Bu misyonla kurulduk biz. Bizim yüreğimiz öyle pır pır Selanik değil. Mangal gibi yüreğimiz var. Falanca banka gibi ‘çok korktum, Güneydoğu’dan, bilmem ne’. Ne korkacacağım. ‘Erbil’e şube açtığımızda, kim gidecek buraya’ diye düşünüyorduk, bizim Kürt kökenli arkadaşlarımız geldi “Biz gideceğiz buraya müdürüm” dediler. Bu tamamen inançla oluyor.”

ŞUBE AÇACAĞIZ
Bu sözlere bankanın Genel Müdürü Adnan Bali’den de somut destek geldi. Bali, şunları kaydetti:
“Kararını aldık. Yüksekova’ya (Hakkari) şimdi şube açacağız. Ersin Bey’in söylediği gibi şu ya da bu gerekçeyle 1.197 adet şubeyle Türkiye’ye mal olmuş bir bankayız. Tası tarağı toplayıp başka bir yere gidecek halimiz yok. Tası tarağı toplamak, ‘Türkiye’ye yatırım yapacağız diye girip ülkedeki birkaç değişkenden şu ya da bu şekilde rahatsız olup o riskleri başkalarına devredip geri çıkanların’ yapacağı iştir bu. Bizimki o değil. Kimseyi yerdiğimiz de yok, herkes kendi işini yapıyor.”