BIST 10.106
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.413,21
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Bizans sempozyumu başlıyor

Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed) tarafından düzenlenen '3. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu' 24 Haziran'da başlıyor.

Abone ol

Vehbi Koç Vakfı ve Koç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed) tarafından düzenlenen '3. Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu' 24 Haziran'da başlıyor.

Beyoğlu İstiklal Caddesi’ndeki AnaMed binasında 27 Haziran'a kadar sürecek sempozyum; Bizans dönemine yönelik Türkiye’deki bilimsel araştırmaların yaygınlaşması, toplumun Bizans kültür mirasına sahip çıkması için önemli çalışmalarda bulunan Sevgi Gönül'ün anısına düzenleniyor.

2007 yılından itibaren her üç yılda bir düzenlenen sempozyumda, bu yıl 'Bizans’ta Ticaret' teması işlenecek. Dört gün boyunca, 34 bildirinin sunulacağı 14 oturumda, son dönemlerdeki arkeolojik keşifler ve yazılı kaynakların yeni okumaları ışığında, Bizans dünyasında ticaret konusunda ulaşılan güncel bulgu ve belgeler aktarılacak. 

Bizans dönemi üzerine yapılan çalışmaların yaygınlaşmasını sağlamak ve genç Bizans araştırmacılarının yetişmesine destek olmayı amaçlayan sempozyum halka açık olarak düzenleniyor. 

İKİ DE SERGİ DÜZENLENİYOR

Sempozyum kapsamında ayrıca, İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde 'Saklı Liman’dan Hikâyeler: Yenikapı Batıkları', AnaMed’de ise 'Artamonoff: İstanbul’da Bizans İmgeleri' sergileri sanat ve tarih severlere kapılarını açacak. Yenikapı batıklarının sergileneceği 'Saklı Limandan Hikâyeler' yıl boyunca, Bizans dönemine ait tarihi yapıların görüleceği 'Artamonoff: İstanbul’da Bizans İmgeleri' ise 6 Ekim 2013’e kadar ziyaret edilebilecek.

Her iki sergi için hazırlanan ve ele alınan konuların daha detaylı incelendiği katalogların yanı sıra; 2010'da gerçekleştirilen 'İkinci Uluslararası Sevgi Gönül Bizans Araştırmaları Sempozyumu'nda sunulan bildirilerin yer alacağı kitap sempozyumla eşzamanlı olarak yayınlanacak.