BIST 10.320
DOLAR 32,27
EURO 35,07
ALTIN 2.468,58
HABER /  GÜNCEL

'Biz olsak 3 günde çıkarırdık' demişti!

Şili'deki maden kazasında işçiler 69 gün sonra sağ olarak kurtarılmış ve dönemin Çalışma Bakanı Ömer Dinçer 'Bizde böyle bir kaza olsa, üç günde çıkarırdık' demişti.

Abone ol

Soma'da yaşanan maden felaketinin üzerinden 48 saat geçmesine rağmen, maden ocağında halen ulaşılamayan 150-200 civarında işçi bulunduğu söyleniyor.

BİZ OLSAK 3 GÜNDE ÇIKARIRDIK DEMİŞTİ

Şili'de 2010 yılında meydana gelen maden kazasında mahsur kalan 33 işçi, olaydan 69 gün sonra sağ olarak kurtarılmış ve o günlerde Çalışma Sosyal Güvenlik Bakanı olan Ömer Dinçer ''Bizde böyle bir kaza olsa, madencilerimizi üç günde çıkarırdık" demişti.

NİYE O KADAR BÜYÜTÜYORUZ 

Dinçer 13 Ekim 2010 günü yaptığı açıklamada ''Bizim madenlerimizde işçilerimizin güvenle ve aylarca kalabilecekleri mekanlar var. Zaten ona benzer yerlerde dinleniyorlar, yemeklerini yiyorlar. Şili'dekini bizimle mukayese etmenin doğru olacağı kanaatindeyim" demiş ve şunları söylemişti:

''Şili'deki kurtarma çalışmalarının büyütülüyor. Niye o kadar büyütüyoruz ? İçeriye indirilen sondajın genişliğiyle, aslında yapılan kafes birbirinden farklıydı, uyumlu değildi. Kafes sondaj deliğinden içeriye giremediği için geciktiler. Çok da basit bir hadiseydi halbuki."