BIST 9.998
DOLAR 32,36
EURO 34,87
ALTIN 2.401,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bitlis e yol çalışmasına denetleme

Bitlis Valisi Nurettin Yılmaz, 12 kilometrelik Çevre Yolu ve 8 Ağustos tünelindeki çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Abone ol

Beraberinde götürdüğü gazetecilere çalışmalar hakkında bilgi veren Vali Yılmaz, yol sıkıntısının bu yıl büyük ölçüde bitmiş olacağını söyledi. Yılmaz, "Çevre yolunda ekiplerimiz aralıksız çalışıyor.

Tünelimizin ve bağlı olduğu 12 kilometrelik yolun önemli bir kısmı bitti, sadece asfalt çalışmaları kalıyor. Bu mevkide daha önce vatandaşımızın kullandığı su kanalları yol yapımı nedeni ile tahrip oldu. Ancak bu kanallarda yeniden yapıldı birkaç gün içerisinde su bağlanacak. Önümüzdeki 8 Ağustos tarihinde yolu gidişli gelişli açmayı planlıyoruz. Geçtiğimiz kış ayında tek yönlü olarak açtık çarşı merkezinde çok büyük bir rahatlama oldu. Halk bu rahatlığa alıştı şuanda dört gözle buranın açılmasını bekliyor. Ağustos ayı itibari olarak gidiş geliş Eylül ayı itibari ile de duble yol olarak tamamıyla bitmiş olacak" dedi.

Yol çalışmalarının sadece tünel ve çevre yolunun olmadığını da kaydeden Yılmaz, "Bitlis- Baykan yol yapımı da devam ediyor. Bilindiği üzere Bitlis-Tatvan karayolu asfaltlanmıştı. Bu yıl üç yol mevkiinde Güroymak'a kadar sıcak asfalt kaplama yapacağız. Adilcevaz ve Ahlat ilçe geçişleri de sıcak asfalt yapılacak. Mutki Kavakbaşı yolunun da projeleri de tamamlanmak üzere ve burada önemli bir çalışma yapılacak. Ayrıca Nemrut Kalderesi'ne giden yolunda projesi tamamlanmak üzere. Burası da bittikten sonra Bitlis'te yol anlamında önemli bir eksiklik tamamlanmış olacak.

Ayrıca Van iliyle olan ulaşımımızın önemli ölçüde rahatlaması için Kuzgunkıran tünelinin bitmesi gerekiyor. Buranında ihalesi yapıldı. Yapımına devam ediliyor. Özellikle kış aylarında çok sayıda kazaya sebep olan dağ geçidi ve virajlar ortadan kalkmış olacak" ifadesini kullandı.