BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

BİSİKLETLE 15 SAATTE 400 KİLOMETRE YOL KAT ETTİLER

İki arkadaş Eskişehir’den yola çıktıkları bisiklet turunda Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova üzerinden 15 saat süren yolculukla Bursa’ya ula...

Abone ol

İki arkadaş Eskişehir’den yola çıktıkları bisiklet turunda Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova üzerinden 15 saat süren yolculukla Bursa’ya ulaşarak 400 kilometre pedal çevirdi.
Eskişehir’den Ferhat Köse (37), İzmir’den Şerif Şentürk (23), sınırları zorlamak ve yeni dostluklar edinmek maksadıyla bisiklet forum üzerinden bisiklet turu planladı. Sabahın erken saatlerinde Eskişehir’den yola çıkan iki arkadaş, Bilecik, Sakarya, Kocaeli, Yalova üzerinden Bursa’ya gelerek 400 kilometrelik yolu 15 saatte kat etti.
Yola çıkmadan sosyal medya üzerinden haberleşen bisikletçiler, bu sporda yaşanan dostluğun başka boyutunu da gözler önüne seriyor. Birbirlerini tanımasalar da diğer illerde kendilerine refakat edecek ya da problem yaşanması durumunda yardımcı olacak arkadaşlar rahatlıkla bulabiliyor.
180 kilometrelik yolun ardından Sakarya’ya vardıklarında kendilerine karşılayan Hüseyin Şahin, 140 kilometrelik Sakarya Yalova parkuruna eşlik ederken, Bursa’da Ramazan Bozkuş ve Ahmet Tarık Ok ise herhangi bir aksaklığa karşı teyakkuzda bekledi.
15 saatlik yolculuğun ardından Bursa’ya gelen arkadaşları, 30 kişilik Yeşil Pedal Bisiklet Derneği karşıladı. Bir süre sohbet eden bisikletçiler, yorucu ama güzel bir yolculuk geçirdiklerini belirtirken, yardımlarını esirgemeyen yol arkadaşlarına teşekkür etti. Ferhat Kösve Şerif Şentürk daha sonra Bursa terminalinden otobüsle memleketlerine geri döndü.
(İHA)