BIST 10.471
DOLAR 32,77
EURO 35,09
ALTIN 2.457,99
HABER /  GÜNCEL

Bisiklete rekor ceza!

Bartın'da ters istikamette seyreden bisiklet sürücüsüne, 101 YTL ceza kesildi

Abone ol

Bartın'da ters istikamette seyreden bisiklet sürücüsüne, Trafik Kanunu'nun 66. maddesi uyarınca 101 YTL para cezası kesildi.

Şadırvan Caddesi'nden Kemerköprü istikametine seyreden bir lokantada servis elemanı olarak çalışan Muhammet Erdoğan (25), yemek servisi dönüşü işyerine giderken trafik polisleri tarafından durduruldu. Erdoğan, ters istikametten gittiği gerekçesiyle Trafik Kanunu'nun 66. maddesine göre 101 YTL para cezasına çarptırıldı. Erdoğan, yıllardır bu yolu kullandığını ve yapılan bu uygulamayı anlayamadığını belirtti.

Asgari ücretle çalıştığını ve zor şartlar altında geçindiğini söyleyen Erdoğan, "Aldığım maaş zaten yetmiyor. Bisikletimin değeri de 100 YTL. Önüme bir adam çıktı bana 'ters yoldan gidiyorsun' dedi. Ben de kendisine 'Senin işin yok mu?' dedim. Daha sonra trafik polisi çalıştığım işyerine geldi ve 66. maddeyi ihlal ettiğim gerekçesiyle 101 YTL para cezası kesti. Cezayı 10 gün içerisinde ödememi, ödemediğim zaman cezanın katlanacağını söylediler. Bartın'da birçok insan bisiklete biniyor ve ters yollardan gidiyor. Ceza için ben kurban edildim. Bu parayı ödeyecek gücüm yok. Ödersem ev kiramı veya okulların açılacak olması sebebiyle çocuklarımın okul eşyalarını, giysilerini alamayacağım" dedi.