BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) değişiyor mu Şimşek açıkladı

TÜRKİYE'de çalışan herkes için zorunlu olan Bireysel Emeklilik Sistemi'nde yeni düzenlenme. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada değişme sinyallerini vermişti. Bugün ise yapılacak 2 düzenlemeyi açıkladı.

Abone ol

Bireysel Emeklilik Sistemi'nde istenilen oranın alınmaması nedeniyle yeni düzenlemeye gidiliyor. Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada cayma süresinin uzatılacağını duyurdu.

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek katıldığı bir canlı yayın programında BES ile ilgili açıklamalarda bulundu. Şimşek yaptığı açıklamada, "18 yaş altına bu imkanı sağlarsak uzun vadeli birikim artar mı bakıyoruz. 2 aylık cayma süresi de uzatılabilir" dedi.

2 AYLIK CAYMA SÜRESİ UZATILACAK

Bireysel emekliliğe otomatik katılımla ilgili bazı çalışmaların sürdüğünü belirten Şimşek, "Otomatik BES'te bir iki husus üzerinde çalışıyoruz. 18 yaş altına bu imkanı sağlarsak uzun vadeli birikim artar mı bakıyoruz. Bu kadar cömert bir sistem var. Emeklilik şirketleri yeterince çaba göstermiyorlar. Biraz daha çaba göstermeli. BES'te performans güçlü olmalı, mevduat faizleri yüksek bu nedenle devletin verdiği yüzde 25'e ek olarak fonlar performans göstermeli. Cayma süresi için çalışıyoruz. 2 aylık cayma süresi belki onu biraz uzatırsak baskı oluşmaz vatandaş sistemde kalır " dedi.