BIST 10.677
DOLAR 32,22
EURO 34,94
ALTIN 2.418,47
HABER /  GÜNCEL

Bircan Akyıldız umutlu konuştu

Gergin başlayan toplu iş görüşmelerinde tansiyon düştü. Toplantının ardından bir açıklama yapan Kamu-Sen Başkanı Bircan Akyıldız bu kez umutlu konuştu.

Abone ol

Hükümetle memur sendika ve konfederasyonları arasında gergin başlayan toplu iş görüşmemlerinin ikinci gününde tansiyon düştü. Toplantının ardından bir açıklama yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, "Mutabakat sağlanacağını umuyoruz" dedi. Akyıldız konuşmasını şöyle sürdürdü: "Biz Kamu Sen olarak ciddi bir tavır sergilemek için gelmiştik. Gelirken özellikle kamu çalışanları için mutlak bir mutabakat zaptı imzalak için geldi. Bu umudumuzu sürdürüyoruz. Bugün masada kamu çalışanlarının sendikal haklarıyla ilgili olarak Anayasa çalışmalarının hızlandırılması yönünde bir talep ortaya konulmuş, konunun Meclis'in yetkisinde olduğu teyit edilmiştir. Bu hakkı elde etmek için her türlü girişimimi sürdüreceğiz."

GELİNİN TAKILARINI KONUŞTUK

Kamu çalışanlarının özellikle çalışma şartları, sosyal hakları konusunda ciddi bir ilerleme kaydedilmesi için de bundan sonraki süreçte toplu pazarlık masasında gayret ve talepler sürdüreceklerini belirten Bircan Akyıldız, "Bugünkü gelişmede sürdürülen gayret ve samimiyet Kamu-Sen olarak bizleri umutlandırmıştır. Umarım 30 Ağustos'ta gereken sonuca ulaşırız." diye konuştu. Akyıldız, bir gazetecinin sorusuna karşılık olarak ise "Bir kız isteme esprisi vardı masada. Biz sayın Bakan'la takıları konuştuk." dedi.

IRC