BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Kendi işini kurmak isteyenlere fırsat

BİL Eğitim Kurumları ile YeniGirisimciler.com işbirliği ve Franchising Derneği’nin (UFRAD) desteğiyle oluştulan “franchise seminerleri” ay sonunda başlıyor.

Abone ol

Franchise&More tarafından BİL Eğitim Kurumları ile YeniGirisimciler.com işbirliği ve Franchising Derneği’nin (UFRAD) desteğiyle oluştulan “franchise seminerleri”, hem kendi işini kurmak isteyen girişimcilere, hem de marka yöneticilerine yönelik gerçekleştirilecek. Franchise almak isteyenler için 31 Ağustos 2005 tarihinde Anadolu BİL Meslek Yüksek Okulu Bahçelievler Kampüsü’nde düzenlenen seminere katılanlar, 7 Eylül 2005 tarihinde yapılacak değerlendirme ile UFRAD Franchise Girişimci Sertifikası almaya hak kazanacaklar.

Franchising… 21.Yüzyılın işletme ve pazarlama sistemi. Markayı, sistemi, kazancı paylaşmanın yeni yöntemi. Perakendecilikte markalı iş yapmanın, sağlam yatırımın doğru yolu… Yerli yabancı birçok marka Türkiye’de franchise veriyor. Güçlü bir marka altında kendi işini kurmak isteyen girişimcilerin, bunların arasından kendisine ve işyerine en uygun olanı seçmesi kolay değil. Birçok markayla görüşmek, sistemlerini incelemek, şartlarını irdelemek gerekiyor...

Türkiye’deki franchise sisteminde, eş-dost tavsiyeleri ve kişisel ticari becerilerle alınan kararların yerini artık “eğitim” alıyor. 1996’dan bu yana franchise konusunda eğitim ve danışmanlık veren Franchise & More, Türkiye’nin en yaygın ve önde gelen eğitim kurumlarından BİL ve geçen yıldan bu yana Türkiye’nin girişimcilik platformu haline gelen YeniGirisimciler.com’un işbirliğiyle geliştirdiği “franchise seminerleri” projesini, 31 Ağustos’ta, Franchising Derneği’nin (UFRAD) desteği ile hayata geçiriyor. Bir marka çatısı altında kendi işini kurmak isteyen girişimciler ve franchise sistemiyle büyümeyi hedefleyen markaların yöneticilerine yönelik olarak gerçekleştirilecek “franchise seminerleri” eğitim programı, franchise almak isteyenler için “Nasıl Franchise Alınır?” semineri ile başlayacak.

Seminer ücreti 100 YTL

31 Ağustos 2005 tarihinde, Anadolu BİL Meslek Yüksek Okulu Bahçelievler Kampüsü’nde gerçekleştirilecek “Nasıl Franchise Alınır?” Semineri, Yenibir.com’un sponsorluğunda düzenleniyor. İki bölümden oluşacak seminere katılım ücreti 100 YTL olarak belirlendi. Tam günlük teorik bölümde katılımcılar franchise sistemi ve alırken yapılacak araştırmalar konusunda teorik olarak bilgilendirilecek. Bu bölümde; şu konular işlenecek;
Franchise nedir, ne değildir?
•Dünyada ve Türkiye’deki uygulamalar…
•Yararları ve riskleri…
•Kimin için uygundur?
•Marka sahibi ne ister?
•Anlaşma şartları ve pazarlık marjları…
•Franchise kapsamındaki ödemeler…
•Yer seçiminde nelere dikkat etmeli?
•Çalışan bir franchise işletmenin değerlendirilmesi…
•Franchise almanın fizibilitesi…

Seminerin uygulamalı kısmında ise, eğitime katılan girişimciler gruplara ayrılarak marka araştırma, yer seçimi, işletme inceleme, anlaşma şartları ve karlılık analizi konusunda saha çalışması yapacaklar. Seminerin 7 Eylül 2005 tarihinde yine BİL Anadolu Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirilecek değerlendirme kısmında gruplar jüriye sunuş yaparak UFRAD Franchise Girişimci Sertifikası almaya hak kazanacaklar. Seminer ile ilgili ayrıntılı bilgi ve katılım formu YeniGirisimciler.com ve UFRAD web sitelerinde yer alıyor.

bilgi için: dilek tutuş
departman medya iletişim/0216 325 96 30
dilektutus@departmanmedya.com