BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Birand'dan bomba Öcalan kehaneti

Mehmet Ali Birand, CNN Türk'ten Enver Aysever'e gündeme bomba gibi düşecek açıklamalarda bulundu.

Abone ol

İNTERNETHABER.COM- Türkiye'nin kademeli olarak genel bir affa ihtiyacı olduğunu söyleyen Birand, "Öcalan çok gecikilmezse günün birinde Meclis'e girebilir" diye konuştu.

Can Dündar'ın hakkında kitap yazdığı ve birçok konuda tartışmaların odağında olan Mehmet Ali Birand , hayatına ve gündeme dair merak edilen soruları Enver Aysever'e cevapladı.

"ASİMİLE OLMUŞ YÜZDE 50 KÜRDÜM"

Anne tarafından Kürt olduğunu söyleyen Birand, "Ben asimile olmuş yüzde 50 bir Kürdüm, kendimi Kürt hissetmiyorum ama onların sorunlarını, onlardan daha iyi benimsiyorum" dedi.

"ERMENİ DEĞİLİM OLSAYDIM GURUR DUYARDIM"

Mehmet Ali Birand kendisine Ermeni de dediklerini, Ermeni olmadığını eğer olsaydım bununla gurur duyacağını söyledi.

"FENERBAHÇE İYİ RAKİP"

Galatasaray ve Fenerbahçe maçlarını izlediğini söyleyen Birand, "Ben iki maç seyrederim, Bir Fenerbahçelilerin maçını bir de Galatasaray'ın maçını. Beşiktaşlılar kusura bakmasınlar ama Fenerbahçe benim için farklıdır. İyi rakip hoş rakip" diye konuştu.

"ÖCALAN RÖPORTAJINA GİTMEYEN GAZETECİ MESLEĞİ BIRAKSIN"

Abdullah Öcalan'la yaptığı röportajdan bahseden Birand, "bugün olsa yine yapardım" dedi ve sormak istediği soruların olduğunu da belirten yine çok konuşulacak sözlerde bulundu: "Eğer bana bir gazeteci kalkıp da Öcalan beni çağıracak ben onla röportaja katiyen gitme diyorsa hemen mesleği bıraksın."

“ÖCALAN PARTİ LİDERİ OLUR”

Öcalan'a affı 10 yıl içinde kimse göze alıp atamayacağını savunan Birand, Öcalan'ı da içine alacak afla ilgili düşüncelerini böyle açıkladı: "Ateşkesilir, ilk adımlar atılır, ilk af çıkar, silaha dokunmamışlar, affedilir, arkasından yönetime gider. En sonunda Öcalan affedilir."

"GERÇEKCİ OLALIM"

Öcalan için "parti lideri olur" diyen Birand, "olmalıdır" da diye tezini destekledi. Arafat ve Şimon Perez'i örnek veren Birand, "Onlar da terörist Öcalan da terörist, onlar da adam öldürdü, Öcalan'da adam öldürdü. Tepki göstereceklerdir ama gerçekçi olalım, dünya böyledir değişir, değişen dünya içinde roller değişir. Öcalan eğer çok gecikilmezse günün birinde Türkiye'de Meclis'e girebilir." şeklinde sözlerini sürdürdü.

"YAPARSA ERDOĞAN YAPAR"

Aysever"in "meclis'e girebilir mi?" sorusuna Birand, "Bunu yaparsa ancak Recep Tayyip Erdoğan yapabilir. Ondan başka yapabilecek güç göremiyorum. O da 2014-15'ten sonra olur ancak." diye cevap verdi.

BARIŞI ERDOĞAN SAĞLAR

Kürt sorunundaki gelişmeleri 2015'ten sonra beklediğini belirten Birand, BDP'yi yerden yere vurmalarına rağmen Kürt sorununda atılan adımları örnek gösterdi.

DEVRİN ADAMI MI?

Esed ile röportaja gitmediğine pişman olduğunu söyleyen Mehmet Ali Birand, devrin adamı söylentilerine de "asla öyle değilim" diye çıkıştı.

"ASKERLE İÇ İÇE OLAN GAZETECİLER VAR"

TRT'yi dolandırdı söylentileri için belgeli kaynaklardan konuşan Birand, kendisine bir tuzak kurulduğunu ve bunu askerle iç içe olan gazetecilerin dünya görüşünden dolayı yaptığını söyledi.

Program sonunda saatini isteyen Enver Aysever'e hayır cevabını verdi ve "ben Ağaoğlu değilim" diye de espri yaptı .

TWİTTER BİRAND'I KONUŞTU

Birand 'ın sözleri Twitter 'da infial yaratırken, Twitter kullanıcıları Birand 'a sert tepki gösterdiler. İşte o mesajlardan bazıları:

Önder Faruk ÜNAL ‏@OnderFarukUNAL
Aykırı Sorularda program süresince gördüğüm şu oldu: 'M.Ali BİRAND'ın beyin ölümü beklenenden çok önce gerçekleşmiş... '

Serhat Akıncı@serhatakinci_
M.Ali Birand dün Kûrt olduğunu söyledi. Bugün BDP yi savundu. Yarın PKK'ye katılmasını bekliyoruz.

hikmet alma ‏@reberalma
M.Ali Birand Cnn'de: 'Kimse rahatsız olmasın, Öcalan ileride özgürlük savaşçısı olarak anılacak '
ahmet hakan@ahmethc
ne yapıyor bu birand yine?

Mehmet Reisoğlu ‏@Mehmet_Reisoglu
Birand tipi gazeteciler bazı servislerin veya pkk sözcüsü dir.

Gökalp ‏@GokalpSoycicek
Mehmet Ali Birand ulan senin gibi adaminda habercininde. ocalan milletvekili olsun ne demektir ?

Bu tepkilere Birand'ın da yanıtı gecikmedi. Twitter üzerinden gece yarısı attığı mesajda Birand şöyle yazdı:
"Aykırı sorularda"Apo birgün serbest kalacak, hatta siyaset dahi yapacak, ogün Kürt Sorunu bitecek"dedim diye bana kızmayın.Gerçeği söyledim. "