BIST 10.656
DOLAR 32,24
EURO 34,97
ALTIN 2.437,13
HABER /  GÜNCEL

Birand, Soros karşıtlarına yüklendi

Para sihirbazı George Soros tam bir bilmece. Aydınlıklar prensi mi yoksa darbe hazırlayıcısı mı? Mehmet Ali Birand, Soros karşıtlarına yüklendi ve şu soruyu sordu.

Abone ol

Gazeteci Mehmet Ali Birand George Soros karşıtlarına "Soros sizi neden korkutuyor?" diye soruyor. Ona karşı olanları güvensizlik ve kompleks içinde olmakla suçlayan Birand, Soros'u böyle savundu.

Yazı: Mehmet Ali Birand
Kaynak: www.hurriyetim.com.tr  

-George Soros’un TESEV’e 400 bin dolarlık fon ayırıp, Avrupa Birliği ile ilişkilere katkıda bulunmaları için “akil adamlar” projesini canlandırmasına yardım etmek istiyor. Hatırlayacaksınız, 17 aralık doruğu öncesinde yine aynı Soros, TESEV ve kendi vakfı ile (Açık Toplum Enstitüsü) birlikte akil adamlar komisyonu kurulmasına maddi destek sağlamış ve bu grup Türkiye’ye büyük katkıda bulunmuştu. Raporar yayınlamış, toplantılarda konuşmuş, basın toplantılarında Türkiye’yi arsanlar gibi savunmuşlardı. Ben, yaptıklarına bizzat tanıklık ettim. Şimdi aynı fikir, farklı şekilde uygulanacak.

Aman efendim, bir kıyamettir koptu.

Hem de akıllı fikirli kişilerden. “Bu Soros acaba bizim Sivil Toplum Örgütlerine neden böyle sempati duyuyor?” sorularından başlayıp, “Bayram değil, seyran değil, eniştem neden beni öptü?” şeklindeki kompleksli yaklaşımlara kadar bir gürültüdür gidiyor.

Komik...

Neden bu kadar güvensiz bir kuşak yetiştirdik?

Neden böylesine kompleksliyiz?

Hem de, herşeyi çok iyi bildiğine inanılan veya kendini öyle tanıtmış olanlarımız böyle tepki gösterince, insan daha da üzülüyor.