BIST 10.046
DOLAR 32,36
EURO 34,74
ALTIN 2.410,46
HABER /  SPOR

Birand Feneri nasıl çıldırttı

Sadettin Saran'ı 32.Gün'e çıkaran Mehmet Ali Birand'a Fener yönetimi fena halde sinirlendi. Birand'a 5 soru soruldu;

Abone ol

Sadettin Saran'ın 32. Gün'e çıkıp üyeler affederse Fenerbahçe'ye Başkan olmak istediğini söylemesinin ardından Sarı Lacivertli yönetim ateş püskürdü. Kulüpten ihraç edilen Başkan Aziz Yıldırım'ın muhalifini ekrana çıkartan Mehmet Ali Birand hedef haline geldi.

Sarı Lacivertliler'in resmi internet sitesinde zehir zemberek bir açıklama yayınlandı ve Birand'a 5 soru yöneltildi...

1-Bir kişi ya da kurum hakkında program yaparken ilgili tüm taraflara haber vermemek onlara cevap haklarını kullanmak üzere çağrıda bulunmamak hangi gazetecilik ilkesi ile bağdaşmaktadır? Sayın Birand çalıştığı ve aynı zamanda idarecisi durumunda bulunduğu Doğan Yayın Holding'in ilan ettiği Yayın İlkelerinden haberdar değil midir?

2- Eğer programın bant olarak çekilmesi ve Fenerbahçe Spor Kulübü'nden hiç kimsenin yayına telefon ile ya da stüdyoya gelerek konuk olarak katılması Sayın Saran tarafından kabul edilmedi ise bu neden sizin tarafınızdan açıklanmadı? Sayın Saran eğer programa Fenerbahçe'den katılım olursa ben gelmem dedi ise bu neden programın başında ilan edilmedi?

3- Sayın Birand söz konusu konu hakkında neden hiçbir araştırma yapmadı? Fenerbahçe Spor Kulübü'nden neden söz konusu disiplin kurulu kararını, karara gerekçe olan dokümanı istemedi? Yayın öncesinde söz konusu kararı alan Disiplin Kurulu üyelerinden neden bilgi almadı?

4-Sayın Birand neden konu Fenerbahçe aleyhine olunca bir anda program akışını değiştirmekte ve her defasında Fenerbahçe'ye saldıranları adeta bir aklama ya da onlara söz hakkı tanıma operasyonuna girme ihtiyacı hissetmektedir? Sayın Birand'ın bir meczubun iddialarının ardından söz konusu program yapımcısı Sayın Ulueren'i hemen ertesinde programına konuk etmesi de daha hafızalardan silinmemiştir.

5- Sayın Birand bu mesleğe yıllarını vermiş biri olarak haberleri hazırlama, araştırma ve sunma konusunda, yeni yetişen gazetecilere bu şekilde mi örnek olacaktır?