BIST 10.046
DOLAR 32,28
EURO 34,63
ALTIN 2.413,82
HABER /  GÜNCEL

Bir yılda 470 milyon fidan ürettik

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, yeşillendirme çalışmaları hakkında bilgi verdi

Abone ol

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Türkiye’nin yeşillenmesi için yılda 470 milyon fidan ürettiklerini, bunu 700 milyona yükseltmeyi amaçladıklarını belirtti.

Eroğlu, Gemlik ilçesinde yapılacak Büyük Kumla Barajı'nın temelini atmak üzere Bursa’ya geldi. Valiliği de ziyaret eden Eroğlu, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bursa’ya her gelişimde bir müjde verdiklerini söyleyen Bakan Eroğlu, “Bursa için çok önemli olan Gemlik’te, Büyük Kumla Barajı'nın temelini atacağız. Bu çok önemli bir baraj, Gemlik'e içme suyu temini ve taşkınlardan korumak için çok önemli vazifeleri var.” dedi.

BURSA’YA 551 MİLYON LİRALIK YATIRIM

Yaklaşık maliyeti 58 milyon lira olan barajın temelini atmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Eroğlu, “Ben Bursa’ya 4 Mart’ta geldiğimde, tam 47 tane müjdeyi sunmuştum. Bu gelişimizde bu müjdelerin durumun anlatan güzel bir döküman hazırladık. Her birisi mutlaka hayata geçiliyor. Bu döküman, basın mensuplarına da dağıtılacak. Projelerin toplam maliyeti 551 milyon lira. Bunlarla hakikaten Bursa, bizim bakanlık açısından bir bahar mevsimini yaşayacak.” şeklinde konuştu. Bursa’ya geçen yıl sonuna kadar 7 milyar liralık yatırım yaptıklarını aktaran Bakan Veysel Eroğlu, bu yılla birlikte 10 milyar lirala tamamlayacaklarını kaydetti.

Hükümet olarak tarıma da büyük önem verdiklerini belirten Orman ve Su İşleri Bakanı, bu zamana kadar 184 bin dekar araziyi sulamaya açtıklarını, 247 bin dekar arazinin de suyunun hazır edildiğini söyledi. Fidancılığa da değinen Eroğlu, şunları söyledi: "Bizden önceki hükümetler yılda 70 milyon fidan üretirken biz şu anda 470 milyon üretiyoruz; yedi misli arttırdık. Arkadaşlara dedim ki hazırlık yapın, bunu 700 milyona doğru yükseltelim. Biz bu fidanları kamu kurum ve kuruluşlarına, belediyelere ve askerî birliklere ücretsiz veriyoruz, çünkü Türkiye’yi yeşillendirmemiz lazım."

NİLÜFER DERESİ'NE BAKANLIK ELİ

Nilüfer Deresi'yle de bizzat ilgileneceğinin altını çizen Bakan Eroğlu, "Nilüfer için de bir eylem planı hazırlayacağız, bugünün müjdesi de bu olsun. Nilüfer'i baştan sona ele alacağız; ıslahı, yeşillendirmesi, atık sularla ilgili çalışması. Atık su bizim görevimiz değil ama gerekirse bunu da biz yaparız. Nilüfer havzasını tamamen ele alacağız." ifadelerini kullandı.

Uludağ'la ilgili de güzel çalışmalar yaptıklarını ifade eden Eroğlu, "Bursa Büyükşehir Belediyesi'yle işbirliğiyle güzel çalışmalar yapıyoruz. Uludağ’ı, dört mevsim hizmet verecek bir şekle sokmamız lazım." dedi. Büyükşehir Belediyesinin Uludağ’da otopark ve kültür merkezi yapacağını anlatan Eroğlu, Başkan Recep Altepe’nin, "Protokol yaptıktan sonra hemen başlayacağız." sözü üzerine, "Protokolü boşverin, yola devam. Getir başkanım, hemen imzalayayım. İmzalayacak biz değil miyiz? Pazartesi günü bitsin, bana da bir şey gelsin." şeklinde konuştu.