BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL

Bir yılda 1000 Aylan Kurdi Akdeniz'de boğuldu

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği Sözcüsü William Spindler, son bir yılda yasadışı olarak Avrupa'ya geçmeye çalışan 4 bin 176 sığınmacı Ege ve Akdeniz'de boğularak öldü. Bunlardan en az bin tanesi çocuk.

Abone ol

BM Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK) Sözcüsü William Spindler, Akdeniz'i geçerek Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybeden her gün ortalama 11 sığınmacının 3'ünün çocuk olduğunu belirterek, 3 yaşındaki Suriyeli Aylan (Alan) Kurdi'nin ölümünün ardından geride kalan bir yılda en az bin sığınmacı çocuğun Akdeniz ve Ege Denizi'nde boğularak hayatını kaybettiğine işaret etti.

AYLAN KURDİ TAM 1 YIL ÖNCE HAYATINI KAYBETTİ

BM Cenevre Ofisi'nde düzenlenen basın toplantısında, BMMYK Sözcüsü Spindler, 3 yaşındaki Suriyeli Aylan Kurdi'nin bedeninin Bodrum sahilinde bulunmasından bu yana tam bir yıl geçmesi üzerine yaptığı açıklamada, "Suriyeli Aylan Kurdi'nin ölümünün ardından geçen bir yılda 4 bin 176 sığınmacı boğularak hayatını kaybetti ve Akdeniz her gün ortalama 11 sığınmacıya mezar oldu." dedi.

HER GÜN 3 SIĞINMACI ÇOCUK BOĞULARAK ÖLÜYOR

Son bir yılda her gün Akdeniz'i geçip Avrupa'ya ulaşmaya çalışırken hayatını kaybeden ortalama 11 sığınmacının 3'ünün çocuk olduğunu ifade eden Spindler, Kurdi'nin ölümünün ardından en az bin sığınmacının Akdeniz ve Ege Denizi'nde boğularak hayatını kaybettiğine işaret etti.
Uluslararası Göç Örgütü (IOM) Sözcüsü Joel Millman ise bu yılın ilk 8 ayında 278 bin 327 sığınmacının Avrupa'ya deniz yoluyla ulaştığını 3 bin 171 kişinin ise hayatını kaybettiğini açıkladı.