BIST 10.760
DOLAR 32,21
EURO 35,05
ALTIN 2.527,28
HABER /  GÜNCEL

Bir yıl sonra annelerine kavuştular

ABD'de çalıştıktan sonra Türkiye'ye dönen çiftin çocukları baba tarafından kaçırıldı. Polis bir yıl sonra babayı yakalayarak, adalete teslim etti.

Abone ol

ABD'de restoran işletmeciliği yaptıktan sonra Türkiye'ye dönen ve ardından da boşanan Abdurrahman F. ve Öznur F. çiftinin, velayeti anneye verilen biri 4 diğeri 6 yaşındaki iki çocuk, babaları tarafından kaçırıldı. Annenin müracaatı üzerine harekete geçen polis, bir yıl sonra baba Abdurrahman F'yi yakalayarak, çocukları annelerine teslim etti.

Türkiye'ye döndükten kısa bir süre sonra boşanan Abdurrahman ve Öznur F.'nin iki çocuğunun velayeti mahkeme kararıyla annelerine verildi. Öznur F. kızları, 4 yaşındaki B ve 6 yaşındaki A. ile birlikte Eskişehir'e yerleşti.

Baba Abdurrahman F. bir süre sonra çocuklarıyla görüşmek için geldiği Eskişehir'den iki çocuğunu da alarak kayıplara karıştı. Anne Öznur F.'nin şikayeti üzerine harekete geçen Çocuk Şube Müdürlüğü ve Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri baba Abdurrahman F.'yi Beylikdüzü'nde çocukları ile birlikte saklandığı evde yakalayarak, gözaltına aldı. Yaklaşık bir yıl annelerinden ayrı yaşayan çocuklar Polis Şube Müdürlüğü'nde annelerine teslim edildi. Adliyeye sevkedilen Abdurrahman F. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Çocukların anneleri, anneanneleri ve dedesi ile buluşması kamera görüntülerine yansıdı. 4 yaşındaki F. annesine sarılırken, 6 yaşındaki A'nın annesine soğuk durduğu gözlerden kaçmadı.