BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Bir vekilin inanılmaz öyküsü!

Süleyman Bölünmez, önce hakem döverek gündeme geldi. Bayramda, sinemada vurulunca manşetlere çıktı. Bu sadece vekillik dönemi olayları. Ama öncesi de var...

Abone ol

Süleyman Bölünmez, 100 trilyonluk akaryakıt kaçakçılığından yargılandı. 7 ay hapis yattı. Oy satın alıp vekil seçildiği ve böylece yargılanmaktan kurtulduğu iddia ediliyor.

Mardin eski Belediye Başkanı Abdülkadir Tutaşı'nın oğlu Ahmet Tutaşı'nın Ankara'da silahlı saldırısına uğrayan bağımsız milletvekili Süleyman Bölünmez'in, milletvekilliğinden önce 100 trilyon liralık akaryakıt kaçakçılığı nedeniyle yargılandığı ortaya çıktı. Cezaevinde 7 ay yatan Bölünmez'in 250 milyona oy satın alarak milletvekili olduğu ve dokunulmazlık zırhı sayesinde yargılanmaktan kurtulduğu ileri sürülüyor.

KAÇAK AKARYAKIT
Süleyman Bölünmez, 2001 yılında Antalya'da yapılan bir kaçak akaryakıt operasyonunda gözaltına alındı. Hazırlanan sahte evraklarla Antalya Limanı'ndan transit geçiş yapan yabancı bayraklı gemilere, akaryakıt verilmiş gibi gösterildiği ve bu yakıtın iç piyasaya sürüldüğü belirlendi.Bölünmez 12 kişi ile birlikte tutuklanarak Antalya Kapalı Cezaevi'ne kondu. Dava ile ilgili hazırlanan iddianamede ise savcı, Bölünmez hakkında, 15 yıla kadar hapis cezası istedi. Bölünmez ve diğer sanıklar hakkında hakkında ayrıca "cürüm işlemek amacıyla çete kurmak" suçlamasıyla İzmir DGM'de de dava açıldı.

ZİYARET SKANDALI
Bu arada Bölünmez cezaevindeyken ilginç bir olay yaşandı. Bölünmez'in sevgilisi Zehra Olgun, ziyaret günü olmamasına rağmen yaptığı ziyaret sonrası SABAH objektifine yakalandı. Olgun'dan 5 bin dolar rüşvet aldığı öne sürülen cezaevi müdürü görevinden alındı ve tutuklandı. Zehra Olgun, 3 gün önce Ankara'daki silahlı saldırıda yine Bölünmez'in yanındaydı ve haber bültenlerine Bölünmez'in eşi Zehra Bölünmez olarak yansıdı. Ancak Süleyman Bölünmez, Mardin Nüfus Müdürlüğü kayıtlarına göre 28 yıldır Nuriye Bölünmez'le evli ve 3 çocuğu var. Bu olayların ardından yaklaşık 7 ay cezaevinde kalan Bölünmez, Antalya 1. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, cezaevinde kaldığı süre göz önüne alınarak tahliye edildi. Tahliye olduktan sonra yeniden işinin başına dönen Bölünmez, erken seçimlerinin gündeme gelmesiyle memleketi Mardin'den bağımsız aday oldu. Arap kökenli olan Bölünmez bir aşireti bulunmamasına rağmen bağımsız olarak milletvekili seçildi.

250 MİLYONA OY
Ancak seçim döneminde ve sonrasında Bölünmez'in bir oy karşılığı 250 milyon lira dağıttığı iddiaları ortaya atıldı. Bu iddialara göre seçim döneminde Mardin'de bir makine parkı oluşturan Bölünmez, oy istediği köylerin içmesuyu, yol, köprü, kanalizasyon gibi tüm isteklerini 'kısa sürede' giderdi. Bölünmez hazırladığı seçim bildirisinde de milletvekili maaşını seçim bölgesindeki ihtiyaç sahiplerine dağıtacağını, Mardin Havaalanı'nın pistini uzatacağını vaat etti. Bu vaatler sonucu da seçimden milletvekili olarak çıktı.

Kaynak : SABAH