BIST 9.555
DOLAR 32,53
EURO 34,88
ALTIN 2.485,85
HABER /  GÜNCEL

Bir ülkeden daha skandal Kudüs kararı!

ABD ve Guatemala'dan sonra Latin Amerika ülkelerinden Paraguay da önümüzdeki günlerde İsrail Büyükelçiliği'ni Tel Aviv'den Kudüs'e nakledeceğini duyurdu.

Abone ol

Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Loizaga bir radyoya yaptığı açıklamada Büyükelçiliğin önümüzdeki günlerde açılmasının planlandığını söyledi.

Paraguay hükümet sözcüsünün yaptığı açıklamaya göre Kudüs Büyükelçiliği Salı günü Paraguay Devlet Başkanı Horacio Cartes'in de hazır bulunacağı törenle hizmete girecek.

Loizaga, Devlet Başkanı Cartes'in sekiz ay önce Büyükelçiliğin nakline karar verdiğini ve bu adımın diğer devletlerin Büyükelçiliklerini Kudüs'e nakletmeleriyle ilgisinin olmadığını belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın 6 Aralık 2017'de tüm dünyanın tepkisini çeken Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıma kararından sonra, 14 Mayıs'ta ABD Büyükelçiliği'nin Kudüs'e taşınması kararıyla açılış yapılmış, İsrail askerlerinin bu kararı protesto eden Filistinlilere müdahalesi sonucu 63 kişi yaşamını yitirerek, binlerce kişi de yaralanmıştı.