BIST 10.557
DOLAR 32,18
EURO 35,13
ALTIN 2.427,34
HABER /  GÜNCEL

Bir tarih yer değiştiriyor

Adalet Bakanı Şahin, Bayrampaşa Cezaevininin taşınacağını söyledi.

Abone ol

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Silivri'de inşaatı devam eden "Silivri L tipi Cezaevi'nin" 2008 yılı başında bitirileceğini ve Bayrampaşa Cezaevi'ndeki tutukluların yeni yapılan cezaevine aktarılacağını söyledi. Bakan Şahin, yeni cezaevini ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edeceklerini belirtti.

Gün boyu İstanbul'daki adliyeleri ziyaret eden Bakan Şahin, akşam saatlerinde, Silivri'de inşaatı devam eden "Silivri L tipi Cezaevi'ne" gelerek çalışmaları yerinde inceledi. Cezaevi yetkililerinden bilgi alan Bakan Şahin, 79 tututkluya hali hazırda hizmet veren cezaevine ekmek fırını yapılması konusunda talimat verdi.

Cezaevinin açık ve kapalı bölümlerini gezen Bakan Şahin, kapalı cezaevinde bulunan koğuşları ve görüşme odalarını inceledi. İncelemeler sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bakan Şahin, cezaevinin bu yılın sonunda en geç yeni yılın başında açılacağını ve Bayrampaşa Cezaevin'deki tutukluların buraya getirileceğini kaydetti.

Bakan Şahin, "Artık proje bitti kuyruğuna geldik. Ufak tefek işleri İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyeleri el ele vererek tamamlarlar. Bu yılın sonunda ya da yeni yılın başında burayı açacağız. Bayrampaşa'yı buraya taşıyıp, Bayrampaşa'yı büyükşehire teslim edeceğiz" şeklinde konuştu.